Nakrájejte ji, vložte do sklenice a zalijte vodou. Tento podzimní odvar má pozoruhodné vlastnosti.

Tento specifický musí být ve vašem jídelníčku. Je bohatý na vitamíny a lze ho využít mnoha způsoby. Tento vynikající produkt si můžete snadno připravit doma. Vlastnosti a návod na jeho výrobu se dozvíte právě v tomto článku.

Kdoulový ocet má pozoruhodné vlastnosti

Kdoule je ovoce, které je označováno jako polský citron. Není divu, protože je obzvláště bohaté na C a dalších ze skupin B a A. Kromě toho obsahuje také draslík, železo a hořčík, které jsou zodpovědné za správnou funkci svalů a srdce. Jak dodat tělu všechny tyto vlastnosti?

Ukazuje se, že nejlepší možností je kdoulový ocet. Připravený doma je nejen zdravý, ale také chutný. Lze ji přidat do , masa a dokonce i polévek, takže podpoří proces trávení.

Tento ocet můžete použít také k přípravě oplachu pro vlasy, který jim dodá ten správný lesk a také obnoví správné pH pokožky hlavy. To vám pomůže vyhnout se tvorbě lupů a nadměrné produkci kožního mazu. Vlastností je poměrně hodně, takže čtěte dál a dozvíte se, jak připravit kdoulový ocet..

Z čeho vyrobit kdoulový ocet?

Nejdůležitější ingrediencí je samozřejmě kdoule. Ovoce můžete koupit na dobře zásobeném trhu nebo se po něm poohlédnout v místním zelinářství. Kromě něj budete potřebovat také cukr a matolinový ocet. To není nic jiného než usazenina, která se objevuje na vrcholu láhve domácího octa. Pokud tuto složku nemáte, můžete si ji snadno objednat online.

Složení: 1:

  • 1 kg kdoulí
  • 4 lžíce cukru (nebo medu)
  • 1,5 l vody
  • Octová matka nebo několik lžic domácího ovocného octa

Jak připravit kdoulový ocet?

Kdoule důkladně omyjte a pak je rozkrojte na polovinu. Zbavte ji semenných hnízd a ovoce nakrájejte na menší kousky. Poté je vložte do sklenice nebo jiné nádoby. Přidejte cukr, matcha ocet a promíchejte.

Vrch sklenice zakryjte gázou, aby mohl proudit vzduch. Takto chráněnou sklenici umístěte na teplé a tmavé místo. Obsah sklenice každý den promíchejte, abyste zabránili vzniku plísní.

Proces kvašení trvá 4 až 6 týdnů. Hotový kdoulový ocet přefiltrujte přes gázu a nalijte do lahví. Pevně jej uzavřete a skladujte na chladném místě.

Zkontrolujte také, a d.

ocet.jpg
Foto: YouTube/Pozitivní v zahradě

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *