Pijte po celý podzim a zimu. Posílíte si imunitu a nebudete nemocní.

Léto pomalu končí a začíná období nachlazení a infekcí. Vyplatí se posílit imunitu a připravit si sirup z medu a cibule. Takový domácí přípravek zajistí, že nás žádná nemoc nezastraší.

Pitný sirup na imunitu pro zdraví

Místo sluníčka za oknem máme déšť a vítr. Je třeba přijmout odchod léta a příchod podzimu.. Toto roční období může být krásné, ale bohužel také plné četných nemocí. Proto je třeba posílit imunitu právě teď. Jak na to? Nejlepším způsobem je sáhnout po domácím sirupu na imunitu. Vyrábíme ho z , a galicijský česnek.

Ten se vyznačuje fialově růžově zbarvenými šupinami a velkými stroužky. Můžete také přihodit několik hřebíčků. Takový sirup na imunitu uděláte rychle a už po 24 hodinách po něm můžete sáhnout. Domácí sirup nám dodá vitaminy skupiny B a vitamin C. Posílí imunitu a urychlí hojení ran. Níže najdete recept na sirup na imunitu.

Jak si vyrobit medový a cibulový sirup pro imunitu?

Složení:

  • 4 cibule
  • 1 citron
  • šťáva z ½ citronu
  • 3 stroužky galicijského česneku
  • 6 lžic medu
  • případně několik hřebíčků

Přípravu sirupu začněte oloupáním a nakrájejte ho na plátky. Vydrhněte citron, nakrájejte ho na plátky a vymačkejte šťávu z druhé poloviny citronu.. Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky. Opařte jednu nebo dvě sklenice.

Uspořádejte ve vrstvách ve sklenici, citronu a česneku. Po každé vrstvě přidejte lžíci . Pro zjemnění citronové chuti můžete přidat několik hřebíčků.. Do horní části sklenice přidejte med a přilijte citronovou šťávu. Poté sklenici přikryjte gázou nebo víčkem, ale nešroubujte ho.

Med a cibulový sirup v každé domácnosti

Sirup na imunitu by měl stát při pokojové teplotě 12 hodin. Poté sklenici uzavřete a dejte ji do chladničky asi na 24 hodin.. Po uplynutí této doby sirup sceďte a přelijte do sklenice nebo láhve. Přípravek plný blahodárných vlastností je nyní připraven ke konzumaci.

Jak dávkovat med a cibulový sirup? Odborníci doporučují, aby se sirupu užívalo 3-4 polévkové lžíce každý den po dobu 5-7 dnů. Poté udělejte přestávku, která má trvat 7 až 14 dní. Sirup na imunitu nás posílí a ochrání před onemocněním.

Sirup
Foto: Canva/Comstock Images

Zdroj: nietylkopasta.pl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *