Pijte na podzim místo ranní kávy. Nápoj dodává energii, zlepšuje paměť a posiluje srdce.

Šálek silné kávy na začátek dne je minulostí. Na probuzení si můžete připravit něco mnohem lepšího. Čtěte dále a dozvíte se, jak nápoj připravit zpaměti, i jeho další výhody. Jeho chuť osloví i ty nejzarytější milovníky kávy.

Paměťový nápoj lepší než káva

Mnozí si nedokážou představit začátek dne bez šálku, nebo v některých případech dokonce velkého hrnku své oblíbené . Není divu, protože káva je tento nápoj proslulý tím, že dodává energii na první část dne, a navíc má i zdraví prospěšné účinky. Ne každý však má rád hořkou chuť kávy.

Právě pro ně představujeme paměťový nápoj, který stejně jako káva dodá energii a postaví vás na nohy. Má také zdravotní účinky a šílenou chuť. Nápoj můžete podávat i na lehko , takže si určitě zjistěte, s čím a jak ho připravit.

Paměťový nápoj má i další výhody

Kromě toho, že vás nápoj nabudí a zlepší výkon paměti, má i další zdraví prospěšné vlastnosti. Díky přísadám, jako je banán, kakao a lískové oříšky, které obsahují hodně hořčíku a draslíku, si zlepšíte koncentraci a hlavně posílíte srdce. Kromě toho se do nápoje přidává skořice. snižuje hladinu cukru v krvi, takže se skvěle hodí v boji proti inzulínové rezistenci a cukrovce.

Nápoj Memory má mnoho výhod, proto se vyplatí připravovat si ho každý den. O tom, jak ho připravit, se dozvíte za chvíli. Zatím se podívejte na seznam níže a zjistěte, jaké ingredience budete potřebovat.

Složení: 1:

  • 1 banán
  • 1 hrst lískových oříšků
  • 1 šálek espressa
  • ½ čajové lžičky skořice
  • 2 lžíce kakaa

Jak připravit paměťový nápoj?

Přípravu nápoje začněte uvařením šálku espressa. Po vychladnutí jej nalijte do šálku mixéru nebo do misky. Poté přidejte oloupaný a na kousky nakrájený banán. Přisypte ořechy a kakao, skořici.

Suroviny rozmixujte šálkovým nebo ručním mixérem na hladkou a stejnorodou hmotu. Takto připravený nápoj ihned zkonzumujte nebo jej zchlaďte v lednici a vypijte studený. Nápoj vám jistě dodá spoustu energie.

Podívejte se také, a .

drink.jpg
Foto: Canva/pixelshot

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *