Přidejte do ovesné kaše místo mléka. Budete sytí a kila začnou klesat.

Tato sytá a chuťově plná ovesná kaše zaručuje úspěšné ráno a zabraňuje návalům hladu během dne. Stačí vločky podávat s vodou a sýrem, který se s ovesnými vločkami často nespojuje. „Wow“ efekt je zaručen.

Ricotta bude dokonalým doplňkem ovesných vloček. Nejenže skvěle chutná a hodí se k ovoci nebo ořechům, ale je to také produkt s vysokým obsahem bílkovin a relativně nízkým obsahem kalorií. Přidejte tedy ricottu do ovesné kaše místo mléka a počkejte si na výsledek.

Další část článku pod videem

Jak si připravit chutnou a zdravou ovesnou kaši? Místo mléka přidejte ricottu

Proč podávat ovesnou kaši s ricottou? Je to především velmi chutný sýr, ale mnoho dobrého se o něm dá říci i v souvislosti se zdravou výživou. Ukazuje se, že odborníci na výživu řadí ricottu mezi nejlepší sýry pro lidi s nízkokalorickou a vysokoproteinovou dietou. Je to proto, že je zdrojem nejlépe vstřebatelných syrovátkových bílkovin, které mají nízký obsah kalorií a vysoký obsah vápníku. Kromě toho, i když ricotta obsahuje 20-30 % tuku, stále patří mezi sýry s nejnižším obsahem kalorií. Je také zdrojem minerálních látek a vitaminů: A, D, E, K a téměř všech vitaminů skupiny B.

Ovesné vločky s ricottou proto budou skvělým doplňkem vašeho jídelníčku a výborným řešením pro rychlou, chutnou a velmi výživnou snídani. Stačí připravit ovesnou kaši na vodě a na závěr přidat pořádnou lžíci sýra a oblíbené přílohy. Mezi ně může patřit banán, který pokrmu dodá sladkost, a kakao, které je šíleně zdravým doplňkem.

Ovesná kaše s ricottou zaručuje úspěšné ráno © Canva | minadezhda

Ovesná kaše s ricottou, banánem a kakaem. Recept

  • 70 g ovesných vloček,
  • 1 sklenice horké vody,
  • 50 g ricotty,
  • 1 banán,
  • 2 lžičky tmavého kakaa,
  • / arašídové máslo k podávání,
  • špetka soli.
  1. Ovesné vločky zalijte vodou a nechte asi 15 minut odstát (můžete je také celé odložit přes noc a ráno přidat ostatní ingredience).
  2. Poté vše uvařte na mírném ohni. Mezitím přidejte špetku soli a kakaa. Ovesné vločky by měly mít lepkavou a hustou konzistenci.
  3. Hotovou ovesnou kaši přendejte do mísy. Přidejte na tenké plátky nakrájený nebo vidličkou rozmačkaný banán. Navrch dejte velkou lžíci ricotty a javorový sirup nebo arašídové máslo podle chuti.
  4. Před konzumací důkladně promíchejte.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *