Vložte banán do vroucí vody, přisypte toto koření a vypijte ho před spaním. Změny se dostaví okamžitě

Banány jsou proslulé svými mnoha prospěšnými účinky. Málokdo však ví, že nálev z těchto plodů může pomoci potlačit nespavost. Tento neduh postihuje rok od roku stále více lidí. Stojí za to vědět, jak s ní bojovat jednoduchým, přírodním způsobem.

Banány a jejich prospěšné účinky

Banány byly v době komunismu skutečnou vzácností. Dnes jsou k dostání téměř v každém obchodě s potravinami. Jsou nejen chutné, ale také zdravé. Dodávají nám draslík, vlákninu, sodík a vitamin C. Pravidelné sahání po banánech nám může pomoci regulovat krevní tlak a snížit riziko hypertenze.

Nedávno jsem našla recept na banánový nálev. Vyplatí se ho pít těsně před spaním. Banánový čaj pomůže proti nespavosti a dopřeje nám zdravý spánek. Děje se to následovně, Banány totiž obsahují hořčík, který má uklidňující účinek, působí diastolicky a relaxačně..

Jak připravit nálev z banánů proti nespavosti?

Seznam ingrediencí pro banánový nálev

  • jeden litr vody
  • 1 banán
  • špetka skořice

Způsob výroby

V hrnci uvařte vodu. Oloupejte banán, odřízněte špičku a vhoďte ji do vroucí vody. Banán slijte, vodu nalijte do šálku a podle chuti ji dochuťte špetkou skořice. Nálev je nejlepší pít asi hodinu před spaním..

Banány jsou plné cenných živin. Bohužel ne každý by po nich měl sáhnout. Kdo by se měl jejich konzumace zdržet? Odpověď ve zbytku článku.

Kdo by neměl sahat po banánech?

Banány by neměly být v jídelníčku lidí, kteří jsou na toto ovoce alergičtí. Často jde tato alergie ruku v ruce s jiným ovocem včetně kiwi, avokáda a citrusů. Mezi její příznaky může patřit zarudnutí, pálení, svědění v ústech nebo svědění a pupínky na kůži po konzumaci ovoce. Když u sebe takové příznaky pozorujeme, musíme okamžitě navštívit lékaře.

Banány mají také vysoký glykemický index, proto se jejich častá konzumace diabetikům nedoporučuje. Pokud máte pochybnosti o konzumaci těchto plodů a přípravě nálevu z nich, je nejlepší poradit se s lékařem.

Na našich stránkách najdete mnoho zajímavých článků. Nedávno jsme mimo jiné napsali i .

zralé banány
Foto: Canva

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *