Nalijte je do kefíru a vypijte je nalačno. Změna se dostaví okamžitě

Jednoduchá řešení jsou někdy nejlepší. Místo efektních specifik se vyplatí sáhnout po starých a oblíbených nápojích. Pít po ránu kefír smíchaný s nějakou přísadou má pro naše tělo spoustu výhod. Nejenže posílí imunitu, ale také díky němu zmizí zbytečná kila.

Kefír a jeho přínosy

Nedoceněný, a přitom cenný. Kefír má řadu výhod a odborníci na výživu ho doporučují již řadu let. Nápoj má pozitivní vliv na trávení. Jest skutečným bohatstvím vápníku, bílkovin, hořčíku a vitaminů skupiny B. Obsahuje téměř 30 druhů probiotik, která mimo jiné podporují funkci střev..

Podle odborníků každodenní pití kefíru pozitivně ovlivňuje imunitní systém. Kromě toho se doporučuje jeho konzumace zejména při virových onemocněních, jako je herpes nebo herpes zoster. Nápoj má málo kalorií, takže ho můžeme pít i při dietě. Vyplatí se ho konzumovat zejména na lačný žaludek. Předtím by však měl být obohacen o určitou složku. Jistě ji máte ve své kuchyni.

kefír.jpg

Smíchejte kefír s touto přísadou

Ráno je lepší místo kávy sáhnout po výživném smoothie na bázi kefíru. Přídavek lněného semínka jeho vlastnosti ještě zvýší. Doporučuje se zejména lidem, kteří drží dietu. Již jedna porce koktejlu zlepší náš metabolismus. Nápoj také posiluje imunitu, snižuje hladinu cholesterolu a reguluje kardiovaskulární systém. Kromě toho nám dodá pocit sytosti a zabrání mlsání.

Příprava nápoje je triviální. Níže vám prozradíme podrobnosti úpravy.

Nápoj z kefíru a lněného semínka

Příprava koktejlu je triviální – stačí smíchat 100 ml kefíru s 1 lžící lněného semínka. V dalším týdnu lze množství semínek zvýšit o další lžičku. Ve třetím týdnu zvyšte dávku semínek o další čajovou lžičku. Koktejl pijte ráno na lačno. Po třech týdnech je vhodné udělat přestávku. Kúru lze opakovat několikrát ročně.

Pro konzumaci nápoje existuje jen málo kontraindikací. Pokud trpíte chronickým onemocněním nebo jste alergičtí na některý z produktů, měli byste se před zahájením kúry poradit se svým lékařem.

Na našich stránkách najdete mnoho cenných rad. Nedávno jsme mimo jiné napsali a .

Lněné semínko
Foto: Canva

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *