Místo do salátu si ho nasypu do kávy. Okamžitě mám více energie

Mnoho z nás si nedokáže představit ráno bez šálku voňavé kávy. Ne každý však ví, že stojí za to obohatit ji o neobvyklý doplněk. Nápoj získá nejen na chuti, ale i na dalších vlastnostech.

Káva s neobvyklým přídavkem

je bezpochyby nejoblíbenějším nápojem na světě. Kolik lidí, tolik způsobů jejího pití. V poslední době se stala poměrně populární malá černá s přídavkem olivového oleje.! A co víc, už má i svůj název – oleato – a nabízí ho stále více kaváren. Málokdo by čekal, že si toto duo získá srdce mnoha milovníků kávy. Oleato totiž kávě nejen dodá chuť, ale také nápoj obohatí o další benefity. Koneckonců je zdrojem mnoha vitaminů včetně E a K.

Kombinace kávy a oleje přináší výhody sama o sobě: povzbuzuje, dodává energii, zlepšuje imunitu a doporučuje se i při hubnutí. Jak ji připravit? Odpověď naleznete níže.

Káva s olejem – hit dua

Taková káva zní překvapivě, ale chutná skvěle. K její přípravě stačí do čerstvě uvařené kávy přidat lžičku kvalitního olivového oleje.. Chuť nápoje dále zvýrazní mimo jiné některé z aromatických koření. Kardamon, skořice nebo zázvor.. Můžete jimi úspěšně nahradit cukr.

Káva s olejem bohužel není pro každého. Nápoj se nedoporučuje lidem se střevními a žaludečními onemocněními. Na jaké další kávové doplňky se vyplatí vsadit?

Nejlepší kávové doplňky

Klasická káva by měla být obohacena kvalitními přísadami. Na podzim a v zimě se vyplatí sáhnout zejména po koření plném aroma a cenných vlastností, jako je např: hřejivý hřebíček a zázvor, muškátový oříšek nebo kardamom.. Dobrým a mírně sladším nápadem je trocha kakaa nebo hořké čokolády. Poměrně oblíbená je také trocha černé se špetkou pálivého chilli. Nic nerozbije její chuť tak jako toto charakteristické koření.

Zajímavým doplňkem kávy může být sezam, který má pozitivní vliv na srdeční činnost. Nápoj s tímto přídavkem se také doporučuje všem, kteří plánují zhubnout. Více jsme o této kombinaci psali v . Zatímco se dozvíte, na jaký druh kávy si dát pozor.

Káva 3.jpg
Foto: Canva

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *