Do kávy přidávám neobvyklý produkt. Pomáhá to srdci a váha letí dolů.

Miluji kávu a začínám s ní den. Doposud jsem pila pouze černou z čerstvě namletých zrn. Před časem jsem si do ní však začala přidávat neobvyklou přísadu. Káva s touto přísadou nejenže dodává po ránu více energie. Díky ní mi začala klesat váha a zároveň jsem se staral o své srdce.

Káva nerovná se káva

Mnoho z nás začíná den kávou. Už jen její vůně linoucí se kuchyní nám zlepší náladu a rychleji se probudíme. je to skvělá energetická vzpruha: povzbuzuje, jemně zvyšuje krevní tlak a dodává nám více sil do dalšího dne.

Musíme si však uvědomit, že zatímco malá černá káva má asi 2 kalorie, všechny přídatné látky nám její energetickou hodnotu navyšují, což nemusí být pro naše tělo nutně dobré.

Nejhorší káva, kterou si můžeme dát, je ta se spoustou mléka, ochucených sirupů, šlehačky a dalších sladkých přísad. Takový nápoj nám nejenže nedodá energii. Obrovské množství nás za chvíli ještě více uspí.

Pravidelné pití takové kávy bude mít jistě negativní dopad na naši váhu a zdraví. Existuje však doplněk stravy, který pomůže nejen v boji s nadbytečnými kilogramy. Posílí také naše srdce.

Přidejte do kávy a váha poletí dolů

Do kávy můžeme přidat prakticky cokoli: někteří lidé spoléhají na kakao, jiní na skořici, zázvor, kardamom nebo dokonce kajenský pepř. Mým objevem je však káva s přídavkem tahini pasty, což je pasta z pražených sezamových semínek.

Malá lžička pasty v kávě dodá nápoji fantastickou oříškovou chuť a vůni. Toto množství tahini zvyšuje kalorický obsah nápoje. Káva má 40 kcal. Jak tedy může ovlivnit hubnutí?

Tahini je vlákninová bomba. Reguluje tedy metabolismus a činnost střev. Navíc po takové kávě už člověk nemá chuť na sladké, takže automaticky přestane během dne svačit. Právě díky tomu po kávě se sezamovou pastou začneme hubnout a cítit se lehčí, a to není všechno.

Káva s tahini má pozitivní vliv na srdce

Sezamová pasta ovlivňuje nejen metabolismus a pocit sytosti. Vitaminy skupiny B, železo, hořčík, draslík a mastné kyseliny, které obsahuje, mají pozitivní vliv na naše srdce a celý oběhový systém. Kromě toho jsou vitaminy skupiny B nesmírně důležité pro celý nervový systém.

Draslík a hořčík mají zásadní význam pro naše srdce. Nedostatek draslíku vede ke zrychlenému a nepravidelnému tlukotu orgánu a z dlouhodobého hlediska k poškození srdce. Nedostatek draslíku také znamená, že léky užívané na hypertenzi jednoduše nefungují tak, jak by měly.

Proto se vyplatí přidat si do kávy lžičku tahini. Zlepší její chuť a postará se o vaše zdraví.

. Účinky jsou viditelné okamžitě. Zkontrolujte si také, co to je Pokud jej budete používat, určitě přestanete.

tahini.jpg
Foto: canva/mother_Girlfriend

Zdroj: planeta.pl, cafessima.pl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *