Léto se neodvratně blíží ke konci. Ačkoli slibuje krásné a slunečné září, už teď vidíme, že rána jsou mnohem chladnější a soumrak se rychleji snáší. To je vhodná doba, abychom se před zimou postarali o svou imunitu. S pomocí přichází sezónní pohoštění.
Dýně není jen podzimní dekorace.
Sezóna dýní začíná v září a trvá až do konce listopadu. Mnozí z nás tuto zeleninu považují za přirozenou podzimní dekoraci. Mnozí z ní vaří polévku nebo připravují . Dýni však můžeme připravit na mnoho různých způsobů.
Můžeme z ní připravit například pastu na chleba nebo omáčku na těstoviny. Můžeme z ní připravit koláče, chléb, a dokonce i sladké do kávy, marmelády a zavařeniny. V kuchyni se opravdu vyplatí experimentovat. Zvláště proto, že dýně není jen o chuti – je nízkokalorická a nesmírně zdravá.
Dýně vám pomůže zhubnout a pečovat o pleť
Věděli jste, že 100 g dýně má méně než 30 kcal? Tato zelenina je také bohatým zdrojem vlákniny, což znamená, že podporuje střeva a zasytí na delší dobu. Dýně zařazená do každodenního jídelníčku způsobí, že váha poletí dolů.
Dýně obsahuje také vitamin E, betakaroten a karotenoidy. Tyto sloučeniny mají pozitivní vliv na naši pokožku. Je hydratovaná, zvlhčená a chráněná před škodlivými slunečními paprsky. Kromě toho vykazují účinky proti stárnutí.
Dýně posílí imunitu a srdce
Vitamin E, beta-karoten a karotenoidy a vitamin C, který je v dýni také obsažen, jsou kombinací, která během podzimu a zimy účinně posílí naši imunitu. je také bohatým zdrojem sloučenin, které odstraňují záněty v těle.
V dýni najdete také draslík, fosfor a hořčík. Ty jsou nezbytné pro správnou funkci srdce a celého cévního systému.. Regulují krevní tlak, podporují srdeční rytmus a zabraňují vzniku hypertenze a dalších nebezpečných srdečních onemocnění.
Nejezte . Ničí vaše zdraví. Místo skyry vřele doporučujeme . Účinky zaznamenáte okamžitě.
Zdroj: pyszności.pl