Namísto slazení aronie dělám tuto 1 věc. Trpká chuť ovoce zmizí bez gramu cukru.

Aronie láme rekordy v oblíbenosti. Je to neuvěřitelně zdravé ovoce a zároveň velmi trpké. Jak se této nežádoucí chuti zbavit? Do aronie se nevyplatí sypat cukr. Před vařením tohoto ovoce je lepší udělat jednu věc.

Aronie neboli polské superovoce

Aronie je rok od roku populárnější. Používáme je k přípravě různých zavařenin. To vše proto, že aronie je mimořádně zdravá. Je bohatá na antioxidanty, podporuje imunitu a chrání před předčasným stárnutím organismu.

Konzumace těchto oblíbených zlepšuje stav cév, bojuje proti hypertenzi a vysoké hladině cholesterolu. Aronie se vyznačuje kyselou a trpkou chutí, která ne každému vyhovuje. Mnozí lidé, kteří z aronií připravují zavařeniny, se kyselou chuť snaží „osladit“ velkým množstvím cukru.. To se však nevyplatí. Nadbytek cukru poškozuje zdraví, čemuž se koneckonců chceme vyhnout.

Jak bojovat proti hořkosti aronie?

Dobrým nápadem, jak se zbavit charakteristické hořkosti aronie, je zkombinovat ji s jinými druhy ovoce.. Nejlépe se zde uplatní jablka a hrušky. Před límcem tohoto ovoce se však vyplatí udělat ještě jednu věc s aronií. Trpká chuť zmizí, když ovoce vložíte do nádoby, která půjde na 24 hodin do mrazáku.

Zmrazené ovoce pustí šťávu rychleji. Budou také křehčí. Čerstvé aronie můžete před zpracováním zbavit slupky. . Stačí je zalít vroucí vodou a slupka se snadno odloupne, stejně jako u rajčat spařených vroucí vodou.

Jak připravit šťávu z arónie?

Složení:

  • 2 kg aronií
  • 5 sladkých jablek
  • 5 lžic medu
  • 2 litry vody

Šťávu začněte připravovat tak, že se nejprve zbavíte hořkosti z aronie. Použijte metodu dle vlastního výběru, jak je popsáno výše. Poté oloupejte jablka, zbavte je hnízd se semeny.. Do hrnce nalijte vodu a přiveďte ji k varu. Přidejte aronii a vařte ji na mírném ohni 30 minut, dokud nezměkne a nepustí šťávu.

Pomocí cedníku tekutinu z plodů sceďte, když je horká, přidejte do ní med. Míchejte, dokud se nerozpustí. Šťávu nalijte do předem vyvařených sklenic. Uzavřete a pasterujte 20 minut. Hotovou šťávu skladujte na tmavém místě se stálou teplotou.

aronie
Foto: canva/juefraphoto

Zdroj: haps.co.uk

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *