Ukázal jsem své ženě tento recept na vyvážený cuketový nákyp a litoval jsem toho – ona jí na dietě jen to a nechce slyšet o jiných pokrmech a já s hrůzou čekám, kdy skončí sezóna této zeleniny.

 

Vyzkoušejte tento cuketový nákyp.

No, lidi, jsem v háji. Moje žena si tenhle jednoduchý cuketový nákyp s mletým masem tak zamilovala, že to je jako výkřik do pekla!

O tento recept se se mnou i s dalšími podělil endokrinolog Maxim Kuzněcov. Podle něj je toto téma aktuální zejména v cuketové sezóně. Velmi snadno připravitelný nákyp, vydatný, chutný a vyvážený.

Je důležité vědět, že cuketový nákyp je pokrm, který obsahuje mnoho užitečných látek. Má mnoho vitamínů skupiny B, A, C, E, K, PP a také minerálních látek: vápník, hořčík, železo, fosfor, draslík, zinek, měď, mangan, selen. Jedná se o nízkokalorický výrobek, takže je vhodný pro dietní stravování.

Cuketa obsahuje vlákninu, která zlepšuje trávení a pomáhá čistit tělo od toxinů. Kromě toho cuketa obsahuje hodně vody, která pomáhá normalizovat rovnováhu vody a soli.

Budete potřebovat: bulharská paprika, cibule – každá po 1 kusu bylinky, česnek, koření – podle chuti.

Cuketový nákyp může být skvělou snídaní nebo večeří. Dobře se kombinuje s jinou zeleninou, masem, rybami i sýrem. V případě potřeby můžete posypat trochou světlého sýra a vložit do trouby na dalších 5 minut, aby se sýr roztavil. Jak vám tento recept chutná?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *