Kvasím zelí pouze tímto způsobem: ukáže se, že je velmi chutné, šťavnaté a křupavé – starý ruský recept odhalil.

Tajemství přípravy lahodného, šťavnatého a křupavého zelí je odhaleno.

Tentokrát se hostesky podělily o recept, jak vytvořit neuvěřitelně lahodné a křupavé kysané zelí podle starého ruského receptu. Zelí zmizí ze stolu během několika minut a domácnost i hosté budou naprosto nadšeni.

Co budete potřebovat k přípravě dokonalého kysaného zelí:

  • zelí – 6 kilogramů;
  • mrkev – 1,5 kilogramu;
  • kopr – 3 deštníky;
  • sůl – 150 gramů.

Nejprve je třeba nakrouhat zelí na tenké proužky a nastrouhat mrkev na hrubém struhadle.

Poté vezměte vhodnou nádobu, například smaltovaný kbelík nebo hrnec, a na dno položte koprové deštníky. Pak navrstvěte část zelí a mrkve, osolte a vše rozmačkejte drtičem, dokud se neobjeví šťáva.

Postup opakujte s vrstvami mrkve a zelí, přidávejte a drtěte paličkou, dokud nebude nádoba téměř plná. Poté zelí přikryjte talířem a navrch položte závaží. Kvašení trvá 3 dny.

Nezapomeňte pravidelně odstraňovat závaží a zelí propichovat, aby se uvolnil oxid uhličitý a zabránilo se tak zhořknutí.

Po třech dnech bude zelí málo slané a skladováním získá ještě více chuti. Hotové kysané zelí přendejte do sklenic a uložte je k uskladnění do lednice nebo do sklepa.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *