V Itálii se rajčata nakládají pouze tímto způsobem: jsou velmi chutná a šťavnatá – a 50 sklenic na zimu nestačí.

Hosteskám byl nabídnut recept na nakládaná rajčata po italsku, která se ukázala jako velmi chutná a… šťavnatá.

Okamžitě zmizí ze stolu a vaši hosté si jistě vyžádají recept.

Na přípravu dvou 700gramových konzerv rajčat budete potřebovat:

  • Cherry rajčata – 1-1,5 kg
  • Bazalka – 4 snítky
  • Česnek – 2 stroužky
  • Hořčičná semínka – 2 lžičky.
  • Hrášek černého pepře – 0,5 lžičky.
  • Sladká zrnka pepře – 4 ks.
  • Sůl – 1 polévková lžíce.
  • Cukr – 4 polévkové lžíce.
  • Octová esence 70% – 1 lžička.
  • Voda – 1 litr

Příprava:

  1. Na dno každé sklenice dejte 1 snítku bazalky, 1 lžičku hořčičných semínek, 1 stroužek česneku a trochu hrášku černého pepře.
  2. Do sklenic naskládejte rajčata a nahoře nechte trochu místa. Každou z nich doplňte další snítkou bazalky.
  3. Sklenice naplňte vroucí vodou, zakryjte víčky a nechte 10 minut stát.
  4. Vodu ze sklenic slijte do hrnce. Do hrnce přidejte sůl, cukr a nové koření a přiveďte k varu.
  5. Horkou marinádu nalijte do sklenic s rajčaty.
  6. Do každé sklenice přidejte půl lžičky octové esence a uzavřete víčky.
  7. Sklenice nechte při pokojové teplotě, dokud zcela nevychladnou.

Vaše nakládaná rajčata po italsku jsou hotová! Skladujte je na tmavém a chladném místě.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *