Nejde o kotlety, ale o skutečnou chuťovou hostinu: i to nejtvrdší maso bude šťavnaté a měkké.

 

Kotlety jsou tou nejchutnější přílohou k oblíbené kaši nebo bramborám, ale stává se, že maso vyjde tvrdé a veškerá vaše snaha přijde vniveč. Dnes vám poradíme, jak kotlety správně připravit, aby byly šťavnaté a měkké.

Tento recept je velmi jednoduchý, ale ke správné přípravě masa potřebujete trpělivost.

Již dříve jsme vám prozradili, jak připravit neobvyklé kuřecí srdíčkové kotlety.

 

Ingredience: 1:

  • 500 g vepřového masa;
  • 500 ml minerální vody;
  • Sůl, pepř, sušený česnek – podle chuti.

Na těsto:

  • mouka – 2-3 polévkové lžíce;
  • 2 vejce;
  • sůl a pepř.

Příprava:

  1. Maso nakrájejte na porcované kousky a dobře je prošpikujte.
  2. V samostatné misce smíchejte minerální vodu se solí, pepřem a česnekem, promíchejte a maso pošlete na 2 hodiny do marinády.
  3. Na těstíčko rozšlehejte vejce se solí a pepřem, podle chuti můžete přidat česnek.
  4. Poté každý kousek masa obalíme v mouce, namočíme do vajíčka a pošleme na pánev rozehřátou s olejem, kde ho z obou stran osmažíme dozlatova.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *