Tento koláč budete péct, dokud vám nedojdou jablka: křehké a vzdušné rohlíky za 20 minut.

 

Charlotka je oblíbený koláč s jablky, ale určitě si oblíbíte i tuto variantu pečení. Roláda se vydaří výborná, vzdušná a originální.

Některé hostitelky nazývají tuto roládu líná Charlotka. Určitě ji zkuste uvařit a vyřkněte svůj verdikt.

Ingredience: 1:

  • 4 vejce;
  • 120 g cukru;
  • 120 g mouky;
  • špetka soli;
  • 4 jablka;
  • 2 polévkové lžíce cukru;
  • skořice – podle potřeby.

Příprava:

  1. Jablka oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle.
  2. Bílky vyšlehejte s cukrem a špetkou soli do tuhé pěny. Odděleně vyšleháme žloutky a spojíme je s bílky.
  3. Po částech přidávejte mouku a opatrně míchejte stěrkou, abyste zabránili vzniku hrudek.
  4. Vymažte plech olejem, vložte do něj jablka smíchaná s cukrem a skořicí a navrch nalijte těsto v nepříliš silné vrstvě. Měla by být silná jako rohlík, aby se dala stočit.
  5. Pečeme v předehřáté troubě při 180 stupních 20-25 minut.
  6. Hotovou roládu otočte na jiný pergamen a stočte. To by se mělo provádět, dokud je roláda horká.
  7. Rolku nechte vychladnout švem dolů. Vrchní část rolády můžete posypat moučkovým cukrem.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *