Charlotka je oblíbený koláč s jablky, ale určitě si oblíbíte i tuto variantu pečení. Roláda se vydaří výborná, vzdušná a originální.
Některé hostitelky nazývají tuto roládu líná Charlotka. Určitě ji zkuste uvařit a vyřkněte svůj verdikt.
Ingredience: 1:
- 4 vejce;
- 120 g cukru;
- 120 g mouky;
- špetka soli;
- 4 jablka;
- 2 polévkové lžíce cukru;
- skořice – podle potřeby.
Příprava:
- Jablka oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle.
- Bílky vyšlehejte s cukrem a špetkou soli do tuhé pěny. Odděleně vyšleháme žloutky a spojíme je s bílky.
- Po částech přidávejte mouku a opatrně míchejte stěrkou, abyste zabránili vzniku hrudek.
- Vymažte plech olejem, vložte do něj jablka smíchaná s cukrem a skořicí a navrch nalijte těsto v nepříliš silné vrstvě. Měla by být silná jako rohlík, aby se dala stočit.
- Pečeme v předehřáté troubě při 180 stupních 20-25 minut.
- Hotovou roládu otočte na jiný pergamen a stočte. To by se mělo provádět, dokud je roláda horká.
- Rolku nechte vychladnout švem dolů. Vrchní část rolády můžete posypat moučkovým cukrem.