Rajčatový protlak už nekupuji: Dělám si zázračný dresink ze sklizně venkovských rajčat – velmi chutný a bez chemie.

 

Mnoho hospodyněk už dávno nevěří na přirozenost výrobků. Vezměte si například rajčatový protlak: zkuste říct, z čeho je vlastně vyroben. A chuť, mírně řečeno, není stejná jako u přírodního produktu. Matka jedné z našich redaktorek nám poskytla recept na vlastní dresink, který se vyrábí výhradně z rajčat nasbíraných na dače.

Vybírejte zralá rajčata – můžete použít jak prasklá, tak i puklá. Poté je omyjte, nakrájejte na čtvrtky a stočte je v mlýnku na maso.

Pánev nebo hrnec s rajčatovou hmotou postavte na mírný oheň a přiveďte k varu. Vařte 20-30 minut, za občasného míchání a odhrnování pěny.

Nalijte do sterilovaných sklenic o objemu 0,3-0,5 litru a uzavřete víčky. Sklenice otočíme dnem vzhůru a necháme v této poloze až do úplného vychladnutí.

Přípravek lze použít na různé pokrmy – na boršč, dušenou zeleninu, omáčku na pizzu a mnoho dalšího.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *