Cuketové a bramborové lívance – maximum vitamínů a stejně tak zábava

 

Dokud nás léto ještě rozmazluje, můžeme a měli bychom si uvařit co nejvíce zeleninových jídel.

Cuketové a bramborové lívance

Cuketové a bramborové lívance jsou vydatnou variantou snídaně nebo rychlé svačiny, kterou si můžete vzít s sebou na cesty. K přípravě se používají jen ty nejjednodušší produkty.

Ingredience

Cuketa – 1 kg, brambory – 1 kg, mouka – 3 lžíce se skluzem, cibule – 1 kus, mrkev – 1 kus, vejce – 2 kusy, česnek, rostlinný olej, sůl a pepř – podle chuti.

Jak vařit

  • Cibuli nakrájejte v mixéru. Nastrouháme brambory, přidáme cibuli a sůl, dobře promícháme. Směs vyklopte do síta a nechte okapat, poté rukama vymačkejte šťávu.

  • Odřízněte konce cuket na obou stranách a nastrouhejte je. Dužinu osolte a nechte 10 minut odležet. Poté z nich vymačkejte uvolněnou šťávu.

  • K bramborám a cibuli přidejte nastrouhanou cuketu a mrkev, vejce, mletý pepř a nasekaný česnek.

  • Lehce promícháme, přisypeme mouku a znovu promícháme do homogenní hmoty. Rozehřejte pánev s rostlinným olejem. Před smažením cuketové těsto znovu vymačkejte, aby pustilo šťávu.

  • Těsto vyklopte lžící na pánev. Nejprve smažte lívance na mírném ohni, aby se opekl vnitřek, poté zvyšte teplotu, aby se opekla kůrka.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *