Těstoviny s liškami ve smetanové omáčce. Jednoduchý recept na večeři

 

Těstoviny s liškami jsou klasika, která nikdy nevyjde z módy. Příprava je velmi jednoduchá a chuť je tak skvělá, že se mohou bez problémů podávat i v restauracích. Uvařit lahodnou večeři je jednodušší, než si myslíte.

Ačkoli jsou houby spojovány s podzimním obdobím, lišky lze v lesích najít i dnes. Lišky se v lese objevují koncem června a lze je sbírat až do pozdního podzimu. Vyplatí se plně využít tohoto období a připravit chutné pokrmy s houbami v hlavní roli. Recept na těstoviny s liškami je velmi jednoduchý a zvládne ho připravit i ten, kdo nemá v kuchyni mnoho zkušeností.

Těstoviny v omáčce z lišek – nápad na jednoduchou večeři

Lišky jsou skvělým doplňkem míchaných vajec nebo rizota. Z lišek můžete také připravit smetanovou omáčku, kterou se vyplatí zkombinovat s těstovinami a připravit tak chutný pokrm k večeři. Smetanová omáčka chutná tak dobře, že je těžké odolat a jíst ji lžící přímo z pánve.

Lišky, jak se na lesní houby sluší, je třeba důkladně očistit od zbytků lesního podkladu. Houby by se neměly příliš dlouho namáčet, protože nasávají vodu jako houba . V důsledku toho se jejich chuť stává méně intenzivní a ztrácejí svou pevnost.

Lišky můžete snadno oloupat, aniž byste riskovali ztrátu jejich chuti a vlastností. Stačí je vložit do mísy a smíchat s moukou a solí. Pak je na chvíli zalijte vroucí vodou, promíchejte a vložte do mísy se studenou vodou a ledem. Lišky ztuhnou a jejich chuť zůstane zachována.

Už žádná nekynutá míchaná vajíčka. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na míchaná vajíčka s liškami, kterým nikdo neodolá.

Těstoviny s liškami a kuřecím masem

Tento recept kombinuje křehkost lišek se smetanovou chutí smetanové omáčky. Aby byl pokrm vydatnější, je vhodné přidat kuřecí nebo krůtí filé. Těstoviny s liškovou omáčkou jsou lahodnou a vydatnou večeří, která potěší svou chutí.Lišky:

250 g čerstvých lišek,
1 lžička soli,
3 lžíce pšeničné mouky,
asi 1,5 litru horké vody.

Omáčka:
1 šalotka,
2 stroužky česneku,
300 g krůtích nebo kuřecích prsních řízků,
1 lžička soli,
½ lžičky pepře,
asi 1 šálek vody na těstoviny,
⅓ šálku petrželky,
3 lžíce strouhaného parmezánu,
asi 300 ml 30% smetany

Volitelně: 
Potřebujete: 360 g těstovin, například pappardelle nebo tagliatelle,
4 lžíce strouhaného parmezánu,
petržel.

Způsob vaření:

Postup 1: Nejprve očistěte kohoutky. Vložte je do mísy, přidejte sůl a mouku a promíchejte. Poté lišky zalijte vroucí vodou, promíchejte a houby přendejte do jiné mísy se studenou vodou a kostkami ledu. Poté je položte na papírovou utěrku, aby sklenice odtekla. Houby by se neměly nechávat ve vodě příliš dlouho.

Krok 2: Šalotku a česnek nakrájejte nadrobno, lišky nakrájejte na menší kousky. Kuřecí nebo krůtí řízky nakrájejte na kostičky. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, vodu z vaření ponechte v hrnci.

Krok 3: Na pánvi s rozehřátým olejem orestujte šalotku. Když zprůhlední, přidejte také česnek. Přidejte nakrájené maso, osolte a opepřete a trochu orestujte. Přidejte nakrájené lišky a zalijte vodou z těstovin.

Krok 4 Přidejte nasekanou petrželku a uvařené těstoviny a promíchejte. Přidejte nastrouhaný parmazán a smetanu. V případě potřeby dochuťte pepřem a solí.

Krok 5: Těstoviny s liškami ve smetanové omáčce jsou hotové. Přendejte je na talíř a ozdobte nasekanou petrželkou. Nejchutnější jsou teplé.
Dobrou chuť!

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *