Jasná, neuvěřitelně aromatická polévka s kořeněnými tóny.
Složení
Lilek 1 kg
Rostlinný olej 150 ml
Sůl 1 lžička.
Sladká paprika 150 g
Cibule 150 g
Pálivá paprika 1 ks
Mrkev 350 g
Česnek 100 g
Petržel ¹⁄₂ svazek
Koriandr ¹⁄₂ svazek
Ocet 9% 80 ml
Cukr 50 g
Koření na korejskou mrkev 40 g
Příprava
1․ Z lilků odstraňte špičky. Nakrájejte je podélně na podlouhlé plátky. Pokud jsou lilky velké, rozkrojte je nejprve napůl.
2․ Smažte je na rostlinném oleji, dokud nebudou ze všech stran zlatavé. Přendejte je na papírovou utěrku a posypte je solí.
3․Sladkou papriku nakrájejte na plátky, cibuli a feferonku na půlkolečka.
4․Mrkev nastrouháme na korejském struhadle. Česnek nasekejte lisem na česnek. Nasekejte bylinky.
5․Veškerou zeleninu kromě lilku, bylinek, octa, cukru a mrkvového koření smíchejte v míse.
6․ Přidáme lilek a znovu promícháme. Necháme 1 až 2 hodiny odstát.
7․Salát rozdělte do tří čistých 500ml sklenic. Do zeleniny nalijte také tekutinu, která se objevila během marinování. Přikryjte víčky.
8․Vyplňte velký hrnec utěrkou a vložte do něj sklenice. Nalijte tolik vody, aby dosahovala přibližně k ramenům sklenic.
9․Když tekutina v pánvi začne vřít, sterilujte salát 20 minut.
10․ Poté je srolujte, obraťte a zabalte. Po úplném vychladnutí jej uložte na tmavé chladné místo.