Z této krupice připravuji náplň do knedlíků. Vegetariánská verze potěší svou chutí.

Vareniky zaujímají v naší domácí kuchyni zvláštní místo. Je to nadčasový pokrm, který je ideální nejen na dovolenou. Náplň knedlíků může být z masa, zeleniny nebo hub. Málokdo ví, že domácí knedlíky jsou vynikající i s vegetariánskou náplní. Zde je jednoduchý recept na lahodné knedlíky s chutnou pohankovou náplní uvnitř.

Co všechno se dá z pohanky připravit?

Pohanka je v České republice známá již stovky let. Jedná se o produkt, který se v domácnostech často vyskytoval i za komunismu. Pohanka byla jedním z mála snadno dostupných produktů. Dnes se obvykle podává jako příloha k masové večeři. Lze z ní připravit různé vegetariánské pokrmy a polskou odpověď na italské rizoto – gruciotto. Pohanku lze také použít jako přísadu do plněných knedlíků, které jsou ve vegetariánské verzi chutné, aromatické a vydatné.

Jak připravit náplň do pohankových knedlíků?

Recept na knedlíky s lahodnou pohankovou náplní není složitý. Všechny činnosti jsou podrobně popsány, takže není šance, že by se něco nepovedlo. Vaření knedlíků podle tohoto osvědčeného receptu začíná přípravou pohankové náplně a poté přípravou těsta.

Jak připravit pohankovou náplň pro domácí vegetariánské knedlíky? Příprava náplně není složitá a časově náročná.

Krok 1 – namáčení, vaření a krájení sušených hub.
Krok 2 – osmažení cibule a hub na pánvi.
Krok 3 – smíchání ingrediencí s uvařenou pohankou a dalšími přísadami.
Krok 4 – uhnětení těsta na knedlíky.
Krok 5 – z těsta vykrajujeme kolečka, přidáme pohankovou náplň a knedlíky slepíme.
Krok 6 – knedlíky s pohankou uvaříme v osolené vroucí vodě.

Jak dlouho se vaří knedlíky s pohankou?

V osolené vroucí vodě uvařte chutné vegetariánské knedlíky se skvělou náplní z pohanky a sušených hub. Knedlíky vařte v dávkách po třech minutách, počítejte od okamžiku, kdy vyplavou na hladinu vody. Můžete je jemně promíchat, aby se nepřichytily ke dnu. Uvařené knedlíky se vyndávají děrovanou lžící.

Lahodné vegetariánské knedlíky s pohankovou náplní chutnají skvěle i druhý den po ohřátí. Lze je ohřát v malém množství vody nebo osmažit na pánvi. V této verzi budou příjemně křupavé.

Co budeme potřebovat
Těsto:
500 g pšeničné mouky
400 ml horké vody
50 g másla
1/2 lžičky soli

náplň:
100 g vařené pohanky (hmotnost před vařením)
3 cibule
20 g sušených podberezovek
1 vejce
2 lžíce másla
sůl, pepř

Jak budeme postupovat?

Sušené podberezovky zalijte vroucí vodou a nechte 30 minut odstát. Poté je sceďte, uvařte doměkka a nakrájejte nadrobno. Na pánvi rozehřejeme olej a na něm osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli do průhledna. Přidáme podberezovky a několik minut smažíme. Osmažené houby a cibuli přidáme k uvařené pohance. Přidáme vejce a dochutíme solí a pepřem. Důkladně promíchejte. Přimíchejte mouku a sůl. Do horké vody přidejte máslo a míchejte, dokud se nerozpustí. Postupně přilévejte vodu a máslo do mouky a míchejte, dokud se suroviny nespojí v hladké těsto. Vyválejte těsto a skleničkou nebo kulatým nožem vykrajujte kolečka. Na každé kolečko položte část náplně a okraje utěsněte. Ve velkém hrnci svařte vodu se solí. Knedlíky vařte v dávkách po dobu 3 minut poté, co vyplavou na hladinu. Podávejte k večeři se smaženou cibulkou nebo zakysanou smetanou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *