Tento dezert si právem zaslouží svůj název „Sedmikráska“: chutná jako z té nejlepší cukrárny!

Pokud chcete potěšit své hosty a blízké, budete potřebovat jen pár ingrediencí a trochu času.

Tato krémová pochoutka má u nás vždy takový úspěch, že ji musím dělat pravidelně.

Potřebujeme:
Na tmavé těsto:

Potřebujeme: 100 g másla
100 g krystalového cukru
1 vejce
2 lžíce zakysané smetany
1 lžička kvásku
2 lžíce kakaa
300 g hladké mouky

Na náplň:

750 g smetanového sýra
50 g krystalového cukru
vanilková esence
40 g kukuřičného škrobu

Na světlé těsto:

Pro přípravu těsta: 2 vejce
200 g krystalového cukru
50 ml rostlinného oleje
50 ml mléka
1 lžička kvásku
200 g hladké mouky

Na krém:

Smetanový sýr: 250 g smetanového sýra
150 ml šlehačky
2 lžíce moučkového cukru

čokoláda

Postup:
V hluboké míse vyšlehejte změklé máslo a za stálého šlehání přidejte cukr.
Poté přidejte vejce, smetanu a pokračujte ve šlehání. Přidáme prášek do pečiva, kakao a stěrkou promícháme.
Přisypeme mouku a rukama vypracujeme hladké těsto. Těsto uložte do lednice.
Do samostatné mísy přidáme tvaroh a cukr. Podle chuti přidejte vanilkovou esenci.
Přidejte škrob a metličkou vmíchejte dvojitou smetanu.
Do samostatné mísy přidejte vejce a cukr a vyšlehejte je mixérem.
Během šlehání přidejte máslo a mléko.
Do směsi přesejte přes síto mouku a prášek do pečiva a stěrkou promíchejte.
Kakaové těsto natrhejte na dno formy na pečení (20 x 30 cm) a rukou ho přitlačte po celém povrchu.
Náplň rozetřete na těsto a rozprostřete ji po celé ploše.
Na krém položte světlé těsto .
Formu vložte do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte 40-50 minut.
Do mísy přidejte smetanový sýr a moučkový cukr . Přilijeme smetanu a vyšleháme krém.
Upečený dort potřete krémem a rovnoměrně rozetřete.
Povrch posypeme čokoládou a dáme do chladničky.
Můžeme podávat.

Přejeme vám příjemnou chuť k jídlu!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *