Rychlý cuketový nákyp se sýrem: náš nejjednodušší recept

Cuketový nákyp je ideální způsob, jak jíst více zeleniny: je křehký, chutný a bohatý na bílkoviny. Začněte hned teď!

Cuketový nákyp v červené formě na pečení, zdobený cibulí. Vedle leží plátek parmazánu.

Během týdne to může jít večer o něco rychleji. Jaké může být lepší jídlo než tento cuketový nákyp? Jeho ingredience jsou jednoduché: nebudete potřebovat brambory ani rajčata. Skvěle se hodí na rychlou a snadnou večeři, při které většinu práce odvede trouba.

Cuketový nákyp: proteinová večeře pro celou rodinu

Cuketový nákyp vyžaduje jen několik málo ingrediencí, a přesto chutná božsky. K jeho přípravě budete nejprve potřebovat spoustu cuket. Na tento lahodný pokrm z trouby se hodí dobrý kilogram. Vše se spojí směsí tvarohu a mléka. Díky tomu je nákyp nejen méně mastný než při použití smetanové směsi, ale také mu dodá spoustu bílkovin. Použijete také hodně čerstvých bylinek. Díky tomu má měkká zelenina skutečně příjemnou chuť!

Složení

1 kg cuket
1 svazek petrželky
1/2 svazku zelené cibule
Olej do formy
4 vejce
200 g tvarohu
100 ml mléka
Sůl a pepř
muškátový oříšek
75 g parmazánu

příprava

Cukety omyjte a nakrájejte na stejně silné plátky. Petrželku omyjte a nasekejte, zelenou cibuli nakrájejte na kolečka. Vymažte zapékací misku olejem a předehřejte troubu na 180 °C (vysoký/nízký žár).
Rozšlehejte vejce a smíchejte je s tvarohem. Vmíchejte mléko, sůl, pepř a trochu muškátového oříšku. Přidejte také cibuli a petrželku.
Do formy na pečení nejprve položte vrstvu plátků cukety a poté střídavě vrstvy tvarohové směsi s cuketami.
Formu vložte do trouby a pečte 20 minut. Mezitím nastrouhejte parmazán na hrubém struhadle.
Posypte nákyp sýrem a pečte dalších 10 minut dozlatova. Podle chuti posypte dalším množstvím petrželky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *