Děti se už nedívají na regály v obchodě. Domácí želé dělám ze dvou surovin.

Díky těmto domácím želé ze dvou ingrediencí se vaše děti přestanou dívat na balené sladkosti z obchodu. Nejenže je to zdravější alternativa k vysoce zpracovaným sladkostem, ale je to také opravdu chutný dezert, který ocení i dospělí.

Ve volných chvílích, zejména v sezóně ovoce a zeleniny, sahám po odšťavňovači a lisuji čerstvé lahodné šťávy. Děti milují ty nejsladší věci, takže jim často připravuje vynikající domácí želé z jahodové nebo jablečné šťávy. Sama si je ráda kupuji a na ty kupované v obchodě jsme už zapomněli.

Proč se vyplatí vyrábět domácí želé?

Marmelády, i když jsou „ovocné“, nejsou pro děti tou nejlepší volbou. Jsou považovány za vysoce zpracované výrobky, bohaté na jednoduché cukry, umělá barviva a aromata – v průmyslovém měřítku se želé vyrábí z cukrových sirupů, vody a želatiny. V mnoha případech se jen málo podobají ovoci.

Příprava domácích sladkostí vám nebude činit potíže a budete mít jistotu, že vaše děti jedí. Budete potřebovat ovocnou šťávu a agar (nebo želatinu). Šťávu je lepší nesladit, protože ovoce samo o sobě cukr obsahuje. Pokud jde o agar (agar-agar), jedná se o rostlinnou náhražku želatiny vyráběnou z řas. Je dobré vědět, že agar tuhne již při 32-35 stupních Celsia.

Domácí želé ze dvou ingrediencí. Recept

Ingredience:

250 ml ovocné šťávy ,
1 čajová lžička agar agaru.

Příprava: 1 lžíci agaru a 2 lžíce agarózové mouky:

Ovocnou šťávu nalijte do hrnce a přidejte agar agar. Vše promíchejte a nechte 5 minut odstát, aby agar nabobtnal.
Poté začněte směs zahřívat na mírném ohni za stálého míchání.
Jakmile se agar agar rozpustí, sundejte hrnec z plotny a obsah nalijte do silikonových formiček nebo formiček na led.
Želé dejte stranou, aby vychladlo. Poté je můžete dát do lednice, ztuhnou i při pokojové teplotě.
Nejlépe se spotřebují do dvou dnů.
Podívejte se také na následující příklady.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *