Ani 10 minut nestačí: Charlotte v tomto receptu je smetena během okamžiku – a vždy nestačí.

Nejnovější kulinářské objevy potvrzují, že jablečná charlotte připravená podle jednoduchého receptu se stává skutečným hitem na stolech. Toto pečivo zmizí během několika minut a zanechá všechny nadšené.

K vytvoření této lahodné šarlotky budete potřebovat jen několik jednoduchých ingrediencí: dvě zelená jablka, 165 gramů mouky, 80 gramů másla, 125 gramů zakysané smetany s obsahem tuku 15 %, půl lžičky kvásku, 100 gramů cukru a jedno vejce.

Nejprve je třeba smíchat 150 gramů mouky s kváskem, rozpustit máslo a přidat ho k mouce. Poté přilijeme 65 gramů zakysané smetany a důkladně promícháme, aby vzniklo vláčné těsto. Tato hmota by měla být rovnoměrně rozprostřena po formě a tvořit boky.

Dalším krokem je příprava jablek. Ta se oloupou, odstraní se jádřinec a vloží se do formy. Poté smícháme zbylých 60 g zakysané smetany s cukrem, 15 g mouky a vejcem. Vzniklou směsí zalijeme jablka.

Charlotte se peče v předehřáté troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia asi 45 minut. Tento jednoduchý recept zaručuje, že se pečivo ukáže svěží a chutné a jeho zmizení ze stolu bude stejně rychlé jako proces pečení.

Takový moučník si oblíbí každý, kdo ho vyzkouší, a pravděpodobně ho bude muset připravovat znovu a znovu, protože vždy bude jedna porce chybět.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *