Tento dort dělám každý rok 15. srpna. Moje rodina ho miluje

Pozvali jste hosty a nevíte, jaký dort připravit? Tento recept na malinový obláček na 15. srpna bude ideální. Vaši blízcí nebudou moci uvěřit, že jste je upekli sami a tak jednoduchým způsobem. Určitě si recept přečtěte a budete se k němu často vracet.

Dokonalý dort pro každou dovolenou
Od 15. srpna mnohým z nás začíná prodloužený víkend. To je dobrý důvod nejen k malé dovolené, ale také k setkání se svými blízkými. Pro takovou příležitost je třeba připravit něco speciálního. Malinový obláček se bude hodit.

Tento lehký koláč s želé a ovocem bude slušet každému. Je tak lahodný, že vás požádá o nejednu další porci a dokonce i o recept . Příprava je jednoduchá a nevyžaduje pečení, takže ho můžete připravit v krátkém čase. Podrobný návod spolu se seznamem potřebných produktů najdete dále v článku.

Co budete potřebovat?
Nejdůležitějšími ingrediencemi dortu jsou želé a maliny. Ovoce může být čerstvé nebo mražené. Díky tomu můžete dort připravit, i když toto ovoce není v sezóně. Kromě těchto surovin budete potřebovat také ingredience na dort. Ty jsme uvedli v seznamu níže, takže než se vydáte na nákup základních surovin, pečlivě si zkontrolujte, co potřebujete. Nezapomeňte také žádnou z nich nevynechat.

Ingredience: 
2 balení malinového želé
600 g malin
700 ml + 100 ml horké vody
160 g podlouhlých sušenek
12 g želatiny
500 g šlehačky
70 g moučkového cukru
1 lžička vanilkové pasty
40 g mandlových lupínků

Malinový oblak – recept

Začněme přípravou želé. Do velké mísy nalijeme 700 mililitrů vody a rozpustíme v ní obsah dvou balíčků želé. Odstavíme ji stranou, aby mohla vychladnout. Na dno obdélníkové formy na pečení pevně položíme piškoty. Do vychladlého želé přidejte omyté a oloupané maliny a jemně promíchejte.

Když želé ztuhne, nalijte ho na sušenky a rovnoměrně rozetřete. Dort dejte do lednice a mezitím si připravte krémovou směs. Do malé misky nalijte 100 mililitrů vody a rozpusťte v ní želatinu. Odstavíme a necháme vychladnout. Smetanu nalijte do velké mísy, přidejte moučkový cukr a vanilkovou pastu. Pomocí mixéru vše vyšlehejte dohladka. Přidejte želatinu a znovu promíchejte.

Směs nalijte na ztuhlé želé a rovnoměrně rozetřete. Povrch ozdobte mandlovými vločkami. Dejte dort na tři hodiny do lednice a je hotový.

Stačí nakrájet na kousky a podávat jako dezert.

Tento dort dělám každý rok 15. srpna. Moje rodina ho miluje

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *