Selské řízky: rychle uvařené, okamžitě snědené!

Levné a vydatné selské řízky: ideální recept pro velkou rodinu.

Představujeme vám recept na selský řízek, který je nejen levný, ale také velmi chutný a výživný. Z běžných surovin, jako je cibule, vejce a krupice, připravíte chutný pokrm, který si zamiluje celá rodina.

Co budeme potřebovat:

Potřebujeme: 3 cibule (500 g)
2 vejce
3 lžíce krupice
2 stroužky česneku
Sůl a pepř podle chuti
Rostlinný olej na smažení
400 ml rajčatové omáčky (nebo rajčatového protlaku)

Jak budeme postupovat:
Cibuli nakrájíme na velmi malé kousky. 1) Příprava cibulové směsi: Cibuli nakrájíme na velmi malé kousky. Ve velké míse smícháme cibuli, vejce, krupici, nasekaný česnek, sůl a pepř. Pro bohatší chuť můžete přidat lžíci sójové omáčky. Směs nechte 10-15 minut stát, aby krupice vykynula.

2) Vytvarujte a usmažte řízky: Mokrýma rukama vytvarujte z cibulové směsi řízky. Na pánvi rozehřejte rostlinný olej a kotlety osmažte z obou stran dozlatova.

3) Dušení: Usmažené kotlety vložíme do jiné pánve a zalijeme je rajčatovou omáčkou. Dusíme na mírném ohni asi půl hodiny, dokud nejsou kotlety měkké a omáčka se trochu neodpaří.

4) Podávání: Uvařené rustikální kotlety podávejte s oblíbenou přílohou, např. s vařenými brambory, rýží nebo těstovinami.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *