Krevety v máslové lázni s česnekem? Tento jednoduchý recept si získá srdce i chutě.

Hledáte jednoduchý, ale jedinečný recept na krevety? Krevety na česneku a másle jsou pokrmem, který spojuje snadnou přípravu s vynikající chutí. Aromatické ingredience, jako je česnek, máslo a čerstvá petržel, dělají z tohoto pokrmu typické zdravé a chutné jídlo, které se hodí pro každou příležitost.

Mnozí z nás hledají recepty, které nejen potěší chuťové buňky, ale jsou zdravé a rychle připravené. Krevety smažené na másle tyto požadavky splňují beze zbytku. Díky obsahu bílkovin a nízkému obsahu kalorií jsou krevety skvělou volbou pro lidi, kteří dbají na svou váhu. Máslo i přes svůj obsah kalorií obsahuje esenciální tuky, které napomáhají vstřebávání vitamínů. Kombinace česneku a chilli vloček dodává pokrmu nejen jedinečnou chuť, ale má také příznivý vliv na trávení.

Rychlý recept na krevety s česnekem a máslem
Tento lahodný pokrm připravíte tak, že na pánvi rozehřejete olivový olej a krevety na něm z každé strany několik minut smažíte, dokud nezrůžoví. Poté přidejte máslo a česnek a smažte, dokud česnek nezačne vonět. Přilijte citronovou šťávu, dochuťte solí, pepřem a chilli vločkami a vše spojte s krevetami. Posypte čerstvou petrželkou a podávejte horké, nejlépe s křupavou bagetou nebo rýží. Tento pokrm je ideální pro každé roční období a potěší rodinu i hosty.

Proč zvolit krevety v oleji?
Krevety na česneku a másle jsou ideálním způsobem, jak si připravit rychlé, zdravé a chutné jídlo. Díky jednoduchým surovinám můžete rychle připravit pokrm, který potěší každého. Krevety jsou zdrojem bílkovin, minerálů a vitaminů a jejich příprava nevyžaduje dlouhou dobu. Navíc je tento pokrm univerzální – hodí se jak na romantickou večeři, tak na rodinné jídlo.

produkty
450 g velkých krevet, oloupaných a očištěných
4 lžíce nesoleného másla
6 stroužků česneku, jemně nasekaných
Šťáva z 1 citronu
2 polévkové lžíce čerstvé petrželky, nasekané
Sůl a pepř podle chuti
1 lžička chilli vloček (nepovinné)
2 lžíce olivového oleje

Jak budeme postupovat
Olivový olej rozehřejte na pánvi na středním plameni. Přidejte krevety a smažte je 2-3 minuty z každé strany, dokud nezrůžoví. Odstavte. Na stejné pánvi rozpusťte máslo, přidejte česnek a smažte 1-2 minuty, dokud se nerozvoní. Přidejte citronovou šťávu, chilli vločky, sůl a pepř. Promíchejte. Přidejte krevety zpět na pánev, promíchejte a prohřívejte další 1-2 minuty. Posypte petrželkou a ihned podávejte, nejlépe s bagetou nebo rýží.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *