Chanakhi s hovězím masem v hrncích

Tento gruzínský pokrm se dusí v troubě hodinu a půl. Proto je maso s lilkem, rajčaty a další zeleninou velmi měkké a křehké.

Složení
Lilek 2-3 kusy
Sůl podle chuti
Hovězí maso 800 g
Brambory 4-5 kusů
Rajčata 3-5 kusů
Papriky 2-3 kusy
Cibule 3-4 kusy
Rostlinný olej 70 ml
Tvarohový tuk 50 g
Koření podle chuti
Bylinky 50-100 g
Česnek 3 stroužky
Mletý černý pepř podle chuti

Příprava
1․ Lilek nakrájejte na větší kousky. Osolte je a nechte je 30 minut odležet. Poté je opláchněte a osušte papírovými utěrkami.
2․Maso, brambory, rajčata a papriky nakrájejte na středně velké kousky, cibuli na půlkolečka nebo čtvrtkolečka.
Na tento pokrm můžete použít také skopové maso.
3․ Na pánvi rozehřejte rostlinný olej na středním plameni. Maso osmahněte během 4-5 minut a přendejte ho na talíř.
4․ Na pánvi střídavě osmažte lilek, brambory, papriku a cibuli. Po 4-5 minutách smažení dejte zeleninu na talíř a do pánve vhoďte další várku.
5․Maso, cibuli, lilky, brambory, rajčata a papriky vložte po vrstvách do hrnců. Po každé vrstvě přidejte trochu soli, koření a krůtího tuku.
Místo tuku můžete použít máslo nebo nesolené sádlo.
6․ Navrch nasypte bylinky, nasekaný česnek a černý pepř.
7․Smažte v troubě vyhřáté na 180 °C asi hodinu a půl, dokud maso nezměkne.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *