Velmi chutné sušenky na pánvi: nepotřebujete troubu ani máslo

K přípravě sušenek nemusíte používat troubu. Stačí mít pánev.

Zkuste si připravit originální sušenky bez trouby. Stačí vám k tomu jednoduché ingredience a pánev. Věřte, že nebudete litovat.

Složení:
Mouka – 270 g (2 šálky o objemu 200 ml)
Zakysaná smetana – 100 g
Rostlinný olej – 3 lžíce (45 ml)
Vejce – 1 ks
Cukr – 80 g
Kypřící prostředek – 1 lžička se skluzem

Příprava:

Kysané těsto připravíme z mouky, kterou necháme vykynout:
V hluboké míse smícháme zakysanou smetanu, cukr a vejce, šleháme metličkou nebo mixérem do homogenní hmoty.
Přilijeme rostlinný olej a promícháme mixérem.
Přibližně polovinu mouky (130-140 g) a prášek do pečiva vmíchejte pomocí mixéru.
Postupně prosejte zbývající mouku a rukama uhněťte těsto. Těsto by mělo být měkké a nemělo by se lepit na ruce.
Těsto rozdělte na 2-3 díly a z každého dílu vyválejte placku o průměru asi 4 cm.
Klobásu nakrájejte na malé kousky silné asi 1,5 cm a srolujte je do kuliček.
Pomocí paličky na maso nebo vidličky lehce zploštěte kuličku na placku.
Dobře rozehřejte suchou pánev bez oleje a položte na ni sušenky.
Sušenky smažte na mírném ohni asi 3 minuty z každé strany, dokud nezhnědnou. Okraje sušenek mohou být ještě horké bílé a měkké, ale i tak se propečou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *