Rychlé pečení! Domácí, chutné a měkké i druhý den. Odměrka je standardní 2,5 dl hrnek!
Složení
Těsto – hrnek = 250 ml:
teplé mléko
1 PL
krystalový cukr
0,5 kostky
čerstvé droždí
4 šálky
hladké mouky
5 PL
sádlo
1 ks.
žloutek
2 CL
sůl
Náplň:
250 г
hrudkovitý tvaroh
1 ks.
vaječný žloutek
5 větviček
čerstvého kopru
0,5 KL
sůl
1 PL
zakysaná smetana
Dále budeme potřebovat:
Potřebujeme: 1 ks
vejce
Postup
1
Těsto: v teplém mléce rozmícháme droždí a cukr, poté vypracujeme těsto s ostatními surovinami. Můžeme použít robot s hákem na těsto, ale můžeme hníst i ručně, pokud nám vznikne poměrně měkké těsto. V případě potřeby přidáme více mléka.
2
Těsto přikryjeme a necháme 30-40 minut kynout.
3
Náplň: Mezitím najemno nasekáme omytý kopr a důkladně ho smícháme se surovinami na sýrovou náplň.
4
Na pomoučené desce rozválejte těsto na obdélník o tloušťce půl centimetru a nakrájejte ho na čtverce o rozměrech 7×7 cm.
5
Do každého čtverce dejte šikmo asi lžičku náplně a oba protilehlé konce přitiskněte k sobě. Pokud je těsto sušší, navlhčete oba konce, které budou přitlačeny k sobě.
6
Koláčky položte na plech vyložený pečicím papírem a důkladně je potřete rozšlehaným vejcem. Koláče pečte v předehřáté troubě při 200 °C na programu „Pečení“ zdola nahoru, dokud nezhnědnou (15-20 minut).