Jednoduchý recept na melounovou zmrzlinu, kterou můžete mít v obchodě.

Melouny mají jedinou nevýhodu – jsou pod širým nebem jen několik měsíců v roce. Našli jsme způsob, jak zachránit léto a prodloužit melounovou náladu.

S melouny je to jako s banány: buď bleskově uletí, nebo dlouho čekají na svůj osud. Banány jsou snadné – můžete z nich upéct palačinky nebo banánový chléb. Ale co melouny? Zvlášť když je v lednici hrnec boršče? Zmrazte je a pak z nich udělejte zmrzlinu! Toto řešení navrhl můj nejmladší syn, který teď rád dělá fyzikální pokusy a v mrazáku zmrazuje doslova všechno.

Složení:

Meloun – nepovinné;
Citron – 1 ks;
sirup – podle potřeby.

Meloun nakrájejte na plátky – kůra musí zůstat. Je však žádoucí odstranit pecky. Vložte do nádoby nebo zabalte pomocí vakuovačky. A odešlete do mrazničky. Nemá cenu mrazit meloun jen v sáčku nebo v otevřené nádobě – za pár týdnů nasákne nepříjemným zápachem mrazáku, i když je dokonale čistý.
Až budete mít chuť na zmrzlinu, meloun vyndejte. Nastrouhejte ho na jemném struhadle a připravte si jemný sorbet z melounových lupínků.
Pokapejte citronovou šťávou a naaranžujte do misek nebo kremrole. V případě potřeby můžete zalít sirupem, ale i bez něj se sorbet krásně vydaří.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *