Dort Cassata. Sicilský recept na lahodný dezert s pudinkem a šlehačkou.

Lahodný a efektní dort cassata je jedinečnou kombinací piškotového dortu a krému s kandovaným ovocem, čokoládou a pistáciemi. Recept pochází ze Sicílie, kde je cassata jedním z nejoblíbenějších dezertů. Podívejte se, jak připravit sicilský dort. Zde je osvědčený recept na krémový dort, kterým je cassata siciliana.

Jak připravit sicilský dort cassata?

Příprava tohoto lahodného krémového dezertu není složitá. Pokud budete postupovat podle návodu, zvládnete připravit dort s krémem hned napoprvé a jeho chuť každého ohromí. Recept je rozdělen do několika fází:

1 fáze – pečení piškotového dortu.
2. etapa – příprava krému s kandovaným ovocem, čokoládou a pistáciemi.
3. fáze – potahování vrchní části piškotu krémem.
4. etapa – chlazení dortu
Krok 5 – zdobení dortu šlehačkou a dalšími přísadami.

Recept na sicilský dort Cassata.

– Jedná se o jednoduchý recept na působivý dezert . I když se může zdát, že je dort složitý, připravuje se v několika jednoduchých krocích.
– Přípravě sicilského dortu se vyplatí věnovat trochu více času. Nejprve se upeče a vychladí piškotový dort. Poté se připraví krém a rozloží se vrstvy piškotu. Dort je třeba dát na několik hodin do chladničky a poté ozdobit.
– Všechny ingredience lze snadno zakoupit v polských obchodech.
– Piškot se obohatí přidáním mletých mandlí . Díky tomu získá dort krásnou mandlovou chuť.
– Do krému se přidává kandované ovoce. Dobře se hodí třešně, broskve, meruňky, mango, ananas a pomerančová kůra.
– K namáčení vršků piškotů se používá likér Maraschino ochucený hořkými mandlemi. Lze ho nahradit třešňovou vodkou, rumem nebo likérem amaretto. Alkohol můžete vynechat a piškoty pokapat vodou, citronovou šťávou a cukrem.

Jak ozdobit dort cassata?

Ke zdobení tohoto vynikajícího sicilského dortu se používá šlehačka. Dezert bude vypadat ještě lákavěji, pokud ho posypete nasekanými pistáciemi , vlašskými nebo lískovými ořechy. Dort můžete posypat strouhanou bílou čokoládou. Můžete také přidat kandované třešně a lístky máty.

potřebné produkty
sušenky:
Sušenky: 200 g cukru
200 g pšeničné mouky
200 ml vody
6 vajec
hmota:
800 g sýra ricotta
300 g nakrájeného kandovaného ovoce
280 g cukru
200 ml vody
150 g nasekané hořké čokolády
100 g nasekaných pistácií
1 vanilkový lusk
1 plochá lžička skořice
smetana ke šlehání:
500 ml smetany ke šlehání 30%
50 g moučkového cukru
Také:
135 ml likéru Maraschino

Příprava
V hrnci svařte vodu. Vejce rozklepněte do mísy a přidejte cukr. Mísu postavte nad vodu. Šlehejte 10 minut, poté vyjměte z pánve a nechte vychladnout. Postupně přidávejte mouku a míchejte, dokud se ingredience nespojí. Směs nalijte na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby vyhřáté na 170 °C. Pečte asi 40 minut. Vyjměte a nechte vychladnout, poté rozkrojte na dvě stejné vrstvy. Do hrnce nalijte vodu a přidejte cukr. Přidejte semínka z vanilkového lusku. Zahřívejte asi 10 minut, stáhněte z ohně a nechte vychladnout. Do mírně teplého vanilkového sirupu přidejte sýr ricotta, skořici, čokoládu, kandované ovoce a pistácie. Promícháme. Vrchní část piškotu namočíme do likéru Maraschino. Spodní korpus vložíme do formy, přidáme krém a druhý korpus. Vložte na 4 hodiny do chladničky. Smetanu vyšleháme s moučkovým cukrem do tuhé pěny. Dort vyjmeme z dortové formy. Povrch a boky dortu potřeme šlehačkou a ozdobíme kandovaným ovocem a pistáciemi.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *