Zelenina již nezamrzá a na zimu nevysychá: Vyrábím kopr, petržel a česnekové aromatické koření, které skladuji po celá léta.

Místo zmrazování nebo sušení bylinek na zimu si připravuji aromatické koření z kopru, petržele a česneku, které vydrží několik let.

Když potřebujete připravit kopr, petrželku, bazalku a další zeleninu na zimní sezónu, používají se různé metody. 

Autoři navrhují konzervovat bylinky jako chuťové koření – tato metoda stojí za vyzkoušení.

K přípravě budete potřebovat:

  • 100 gramů kopru;
  • 100 gramů petrželky;
  • 2-3 stroužky česneku;
  • 50 g hrubé mořské soli

Postup vaření:

Zelenina se důkladně omyje a osuší. Poté se kopr, petržel a česnek naseká v mixéru.

Vzniklá hmota se rozloží na plech vyložený pergamenovým papírem a suší se při 150 stupních, dokud se zelenina zcela nezbaví vlhkosti.

Suchá hmota se nechá vychladnout a znovu se rozemele v mixéru. Hotové koření přelijte do sklenice s těsně uzavíratelným víčkem.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *