Nalijte do sklenic místo nálevu. Nakládané okurky budou hotové ještě rychleji.

Zde je recept na nakládané okurky. Místo toho, abychom je uzavřeli ve sklenici a čekali, až začnou kvasit, nasadíme do nálevu hotové bakterie. Výsledek? Dobře naložené okurky během několika dní.

Přídavek k nakládaným okurkám
Nakládané okurky připravujeme metodou spontánního kvašení. Okurky jednoduše zalijeme solným nálevem a počkáme, až se v nich bakterie namnoží a zkvasí konzervy . Tento proces však můžete urychlit.

Víme, že to můžeme udělat s kyselým mlékem nebo obyčejným kysaným mlékem. Můžeme je naočkovat lžičkou předchozího produktu, čímž do čerstvého mléka vneseme ty správné bakterie. Podobný způsob lze použít i u okurek. Kde sehnat bakterie, které je zničí? Od firmy Jurek !

Nalijte do sklenic místo nálevu. Nakládané okurky budou hotové ještě rychleji.

Okurky v kyselé žitné polévce
Jurek je jednoduše zkvašená žitná mouka. Odtud pochází jeho kyselá chuť a dokonce i název. Nakládání okurek tak můžeme podpořit bakteriemi z kyselé polévky . Můžeme dokonce žertem říci, že polévka, kterou z takových okurek uvaříme, bude polévka z kyselého žita.

Přidání tohoto produktu do okurek má ještě jednu výhodu. V zelenině, kterou kupujeme na zavařování, se kromě nezbytných bakterií nacházejí i ty, které jsou zodpovědné za proces hnití . Čím dříve začneme okurky nakládat, tím větší máme šanci tyto bakterie zlikvidovat najednou.

Proto může být tato metoda užitečná v případě mírně starších okurek, které se sklízejí více než 24 hodin po sklizni. Okurky starší než 3 dny by se samozřejmě neměly nakládat vůbec . Riskujeme špatný efekt (například měkké okurky) a někdy i zdraví.

Doplněk k nakládání okurek

Jak nakládat okurky na kyselo? Musíme mít domácí polévku na kyselo nebo kvalitní láhev hotové tekutiny . Samozřejmě žádné prášky a ustalovače, zde pouze žitná polévka, do které patří pouze žitná mouka.

Správné poměry jsou následující:
Jeden díl žitného kvásku na dva díly vody. To znamená půllitrová láhev jurku na litr vody. Do roztoku musíme také přidat sůl. Do tohoto roztoku přidáme 12 g, tj. dvě polévkové lžíce soli. Voda by měla být nezávadná pro pití (naše vodárny ji mají), a pak ji není třeba předvařovat. Také do tekutiny přidáme lžičku cukru.

Zvlášť když takové okurky můžeme nakládat podle jakéhokoli receptu, který se nám líbí . Přidáme křen, kopr, třešňové listy nebo ovocné keře. Stejným způsobem je nakládáme při pokojové teplotě a pak v chladu, takže jsou dokonale připravené na celou zimu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *