Z tohoto ovoce dělám pouze sušenkové rohlíky. Tahle verze potěší svou neuvěřitelnou chutí.

Co lahodného může vzniknout spojením nadýchaného piškotu a sladkých jablek? Jemná a působivá, tato piškotová roláda plněná až po okraj jablky je všestranným dezertem, který se hodí pro každou příležitost. Výroba tohoto narozeninového dortu není tak náročná, jak by se mohlo zdát. Podívejte se na náš osvědčený recept na domácí jablečnou piškotovou rolku, která se rozpustí v ústech.

Jak vyrobit jablečnou rolku?

Piškotový dort s jablky je výborným dezertem po rodinné večeři. Recept na toto sladké pečivo je jednoduchý a seznam ingrediencí krátký. Bylo by hezké mít trochu více času na přípravu. Aby se roláda s jablky vydařila, spěchání a nervy se nedoporučují.

Jak vyrobit domácí sušenky a jablečnou skořicovou rolku?

Tento lahodný a aromatický koláč se připravuje jednoduše a bez zbytečných komplikací.

Krok 1 – nastrouhejte jablka a smíchejte je s cukrem a skořicí.
Krok 2 – připravte těsto na sušenky.
Krok 3 – jablka položte na plech a naplňte je těstem
Krok 4 – upečte v troubě piškot s jablky
Krok 5 – těsto rozválejte do válečku a dejte vychladit do lednice.

Jak dlouho pečeme jablečnou rolku?
V tomto osvědčeném receptu na skvělou domácí roládu plněnou lahodnými jablky se těsto peče v troubě. Plech na pečení se vloží do předehřáté trouby. Teplota by měla být 175 stupňů C. Pečení trvá asi půl hodiny. Během této doby piškot dokonale vykyne, jablka změknou a smíchají se se skořicí.

Čím navrch piškotový váleček?

Hotová sušenková roláda s jablky by měla být doplněna různými přísadami. Nejjednodušším doplňkem dortu je moučkový cukr. Roláda se hodí i do čokoládové nebo karamelové náplně. Vršek dortu můžete ozdobit také citronovou polevou nebo posypat najemno nasekanými ořechy. V každé verzi má sušenková roláda s jablky úžasnou chuť.

produkty
1 a 1/2 kg jablek
1 hrnek pšeničné mouky na muffiny
100 g cukru + 2 polévkové lžíce
5 vajec
3 lžíce oleje
1 lžíce másla
1 lžička skořice
1 lžička prášku do pečiva

vaření
Jablka oloupejte, odstraňte semínka. Mřížka. Vymačkejte přebytečnou šťávu a dejte do mísy. Přidejte 2 lžíce cukru a skořici. Míchání. Vyšlehejte bílky, dokud se nevytvoří tuhé špičky. Za stálého šlehání postupně přidáváme cukr. Míchejte, dokud se ingredience nespojí. Po jednom přidáváme žloutek a opatrně přiléváme olej. Mixujte do hladka. Postupně přidávejte mouku a prášek do pečiva a míchejte na nízkou rychlost, dokud se ingredience nespojí. Rovný plech vyložte pečicím papírem a vymažte jej máslem. Položte na něj jablka a rovnoměrně nalijte těsto. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 175 stupňů a pečeme asi 30 minut. Vyjměte z trouby a nechte mírně vychladnout. Sušenku poprášíme moučkovým cukrem a přikryjeme utěrkou. Položte na něj desku a otočte ji. Odstraňte pečicí papír a srolujte ho po delší straně. Roládu necháme zcela vychladnout a poté ji dáme do lednice. Podáváme jako dezert k různým příležitostem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *