Jablka v dortu. Jednoduchý recept pro horké dny

Jablka v dortu – jednoduchý recept na lahodný dezert. Palačinky s celými plátky jablek jsou pro mnohé z nás chutí z dětství. Jablka v koláči se snadno připravují a nevyžadují mnoho času. Jak je připravit, aby byly chutné jako za starých časů? Zde je rychlý a snadný recept na lahodná jablka v koláči.

Jak připravit těsto na jablečný koláč?

Lahodná a dokonale sladká jablka v koláči jsou ideálním letním dezertem nebo svačinkou. Abyste si mohli vychutnat jejich lahodnou chuť, musíte si nejprve připravit těsto na nakrájená jablka. Jedná se o velmi rychlý úkon. Koláč je hotový během několika minut. Jak je tedy připravit? Do mísy prosejte pšeničnou mouku s práškem do pečiva a solí, přidejte vejce a zalijte kefírem nebo zakysaným mlékem. Stačí suroviny důkladně promíchat, aby vzniklo hladké těsto. Nebudete ani potřebovat mixér.

Jak připravit jablečný koláč?

Recept na domácí jablečný koláč je jednoduchý, rychlý a osvědčený. Tuto lahodnou svačinu lze připravit rychle a bez zbytečných komplikací. Dodržujte však všechna doporučení uvedená v receptu a sladká jablka z hrnce se povedou hned napoprvé.

Jak tedy upéct hromadu lahodných jablek v koláčové formě? Recept na tuto letní pochoutku se skládá z několika velmi jednoduchých kroků.

Krok 1 – příprava jablečného těsta.
Krok 2 – nakrájejte jablka na plátky.
Krok 3 – namočte jablka do těsta.
Krok 4 – jablka v těstíčku osmažíme na pánvi.
Jakmile jablka usmažíte v těstíčku, položte je na prkénko nebo talířek přikrytý papírovou utěrkou, abyste odstranili přebytečný tuk. Jedná se o jednoduchý trik, díky kterému zůstanou jablka v těstíčku křupavá a nebudou pokapaná olejem.

Jak podávat jablka v koláči?

Dokonalá jablka v koláči jsou nápadem na chutný domácí dezert nebo svačinu mezi jídly. Nejlépe chutnají se skořicovým cukrem, ale stejně dobrá jsou i se šlehačkou . V těstíčku osmažené plátky jablek můžete podávat také s vanilkovou zmrzlinou nebo pokapané medem či javorovým sirupem. Báječným doplňkem je také čokoládová poleva . Jablka v dortu připraveném podle tohoto receptu chutnají úžasně v jakékoli verzi .

produkty
4 jablka
2 šálky pšeničné mouky
2 šálky zakysaného mléka nebo kefíru
2 vejce
1 lžička kvásku
špetka soli
olej na smažení
Také:
skořice
moučkový cukr

příprava
Mouku prosejte přes síto. Přilijte kefír nebo zakysané mléko, přidejte vejce, sůl a kvásek. Všechny přísady důkladně promíchejte. Oloupejte a nakrájejte jablka. Na pánvi rozehřejte olej. Plátky jablek navlékněte na vidličku a namočte je do těsta. Smažte, dokud nezezlátnou. Po usmažení je položte na prkénko vyložené papírovou utěrkou, aby se odstranil přebytečný tuk. Podávejte mírně vychlazené, posypané skořicovým cukrem nebo šlehačkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *