Tato odrůda cukety nesmí v mé spíži chybět. V létě jich dělám celou dávku

Je čas na zavařování cuket. Tuto sezónní zeleninu lze použít na mnoho různých způsobů. Zimní cukety potěší každého a budou skvělým doplňkem mnoha večeří. Podívejte se na recept a snadno si ji připravte. Tyto cukety dělám už léta, v mé spíži nesmí chybět.

Ideální cukety na zimu

Cuketa je vynikající zelenina, ze které lze připravit mnoho chutných pokrmů a příloh. Receptů na její použití je mnoho a není možné je všechny vyjmenovat. Nedávno se objevila zcela nová zelenina, a to neuvěřitelně chutná.

Cuketa s kari a kurkumou, vařená ve slaném nálevu, bude ideální na zimu. Bude nejen skvělým doplňkem večeře, ale také výbornou svačinkou. Připravte si ji podle níže uvedeného receptu a budete ji dělat každý rok.

Co budete potřebovat?

Nejdůležitější ingrediencí jsou samozřejmě cukety. V tomto případě postačí mladá a čerstvá, ale sezónní jsou k dostání až nyní. Kromě toho budete potřebovat také pepř , koření a ingredience na marinádu. Je jich mnoho, ale nejsou příliš drahé a jsou tak běžné, že většinu z nich můžete mít ve své kuchyni. Ingredience a jejich přesné poměry poznáte podle níže uvedeného seznamu.

Tato odrůda cukety nesmí v mé spíži chybět. V létě jich dělám celou dávku

Přísady:
3 kg mladých cuket
1,5 kg červené papriky
2 cibule
celerové listy
2 lžíce mleté kurkumy
½ čajové lžičky kari
2 šálky octa
4 zrnka nového koření
2 polévkové lžíce soli
2 šálky cukru
1 lžička hořčice

Cukety s kari a kurkumou – recept

Začneme přípravou nálevu. Do hrnce nalijeme ocet, přidáme sůl a cukr. Přidáme hořčici a nové koření. Vše přivedeme k varu, aby se suché přísady rozpustily a vytvořily dokonalou omáčku.
Cukety oloupeme, zbavíme dužiny a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli nakrájejte na tenké plátky a celer na menší kousky. Papriky důkladně omyjte a nakrájejte na kostičky.

Nakrájenou zeleninu vložte do mísy. Přidejte kari a kurkumu a ingredience promíchejte. Rozložte je do sterilizovaných sklenic a naplňte vychladlou tekutinou.
Nechte 12 hodin odstát a poté po převaření vody pasterujte 10 minut.
Zavařené cukety skladujte na chladném a stinném místě.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *