Snadno a jednoduše: jemný broskvový koláč s pudinkem

Broskve jsou jedním z nejoblíbenějších letních plodů, které nejenže mají skvělou chuť, ale jsou plné užitečných vitamínů a mikroprvků. Jejich šťavnatá vůně a bohatá chuť se stávají skutečným symbolem léta.

Čerstvé broskve se zalijí tekutým těstem a pečou se v troubě dozlatova.

Složení: 
broskve – 4 ks;
máslo – 4,5 lžíce
mouka – 1 šálek;
mléko – 0,75 šálku;
cukr – 0,5 šálku;
kvásek – 1,5 lžičky.
Příprava:
V hrnci rozehřejeme máslo, nalijeme do žáruvzdorné formy.
V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, cukr a mléko. Těsto vlijeme do máslem vymazané formy.
Do formy s těstem položíme plátky broskví v jedné vrstvě.
Koláč s broskvemi vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte 50 minut.
Tento nálevový koláč s broskvemi lze ihned podávat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *