Přidejte je k vejcím a těsto bude vlhké a křehké. Snadný recept na švestkový koláč s drobenkou

Příprava tohoto koláče je snadná a jednoduchá.
Jemné krémové těsto, které doplňuje sladkokyselá švestka, vytvoří neuvěřitelnou kombinaci chutí, od které se nebudete moci odtrhnout.“

Výrobky:
Švestky: 400 g;
180 g mouky;
7 g prášku do pečiva;
3 vejce;
150 g cukru;
7 g vanilkového cukru;
100 g zakysané smetany;
špetka soli.

Drobenka:
50 g hladké mouky;
40 g cukru;
40 g másla.

Příprava
Švestky rozpůlíme a odstraníme pecky.
Smíchejte mouku, cukr a máslo. Rozetřete rukama, abyste získali homogenní drobenku. Během přípravy těsta ji uložíme do chladničky.
V míse smíchejte vejce, sůl a mixérem na střední rychlost do pěny.
Přimíchejte cukr a vanilkový cukr. Po malých dávkách přidávejte k vyšlehaným vejcím a pokračujte ve šlehání při vyšší rychlosti po dobu pěti minut, dokud nebude vaječná směs bílá a nadýchaná.
Přidejte zakysanou smetanu. Míchejte stěrkou, dokud nebude hmota hladká.
Smíchejte mouku s práškem do pečiva a prosejte ji do vaječné směsi. Promíchejte mixérem při nízkých otáčkách.
Těsto nalijte do máslem vymazané a moukou vysypané formy.
Dort ozdobte půlkami švestek řeznou stranou dolů. Posypeme drobenkou.
Pečte 45 minut při 180 °C.
Nuance

Všechny výrobky by měly mít pokojovou teplotu.
Je lepší použít zakysanou smetanu s vysokým obsahem tuku, díky které bude koláč vlhký a jemný.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *