Ranní smoothie proti zácpě a pocitu těžkosti v žaludku. Působí okamžitě

Pocit tíhy v břiše, bolest a neschopnost vyprázdnit střeva přirozeně způsobují nepříjemné pocity a výrazně snižují kvalitu života. Dlouhodobá zácpa může vést i k závažnějším zdravotním problémům s trávením.

Zanedbávat tento problém se nevyplatí, zejména proto, že domácí prostředky proti zácpě mohou rychle přinést úlevu. Před snídaní si připravte smoothie, které rozhýbe vaše střeva.

Co je to zácpa? Příčiny

Jedná se o běžný zdravotní problém, který má různé příčiny. Nejčastěji ji způsobuje strava s nízkým obsahem vlákniny, nedostatečná hydratace a nedostatek pohybu , takže můžeme říci, že zácpa je často způsobena naší nepozorností. Přivodíme si ji sami od sebe. Ne vždy tomu tak však je. Existují případy, kdy zácpu způsobují některé léky a metabolické poruchy .

Každodenní nepohodlí

Potíže s pravidelnou stolicí nebo notoricky známý pocit neúplného vyprázdnění střev způsobují mnoho příznaků, které znepříjemňují každodenní život. Ztěžují vykonávání každodenních povinností, berou radost z volného času a zhoršují náladu. Mezi nejčastější příznaky zácpy patří např:

-bolesti břicha
-meteorismus,
-nevolnost,
-bolesti zad
-stolice méně než třikrát týdně.

Pokud tento stav přetrvává delší dobu, měli byste se poradit s lékařem. Je však vhodné podívat se na svůj jídelníček a přehodnotit své stravovací návyky. První změnou by mělo být zavedení ranního smoothie při zácpě .

Domácí lék na zácpu je smoothie, které je dobré pro střeva.

V obchodě s potravinami je mnoho produktů, které jsou dobré pro střeva. Pokud trpíte zácpou, doporučuje se zásobit se čerstvým ovocem a zeleninou, lněnými semínky, kefírem nebo podmáslím. Tentokrát vám představíme recept na smoothie se sušenými švestkami, které konečně přinese úlevu vašemu namáhanému trávicímu systému.

Složení:

-400 ml kefíru
-3 sušené švestky
-hrst malin
-1 čajová lžička pšeničných otrub

Příprava:

Sušené švestky přelijte vroucí vodou. Když vychladnou, přendejte je do vysoké nádoby, přidejte ostatní ingredience a promíchejte. Nápoj můžete vypít ihned, ale nejlépe chutná mírně vychlazený.

Švestkový koktejl od zácpy užívejte ráno – půl hodiny před snídaní. Po konzumaci vypijte sklenici vody, abyste tělo hydratovali a usnadnili vyprazdňování.

Švestkový koktejl od zácpy užívejte ráno – půl hodiny před snídaní. Poté vypijte sklenici vody na hydrataci organismu a usnadnění vyprazdňování.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *