Jablka rozmixuji a přidám tento produkt. Bílá Nutella u mě doma mění pravidla hry.

Nejoblíbenějším ovocem jsou jablka. Jsou nejen chutná, ale také zdravá. Můžete z nich snadno vytvořit úžasné pochoutky. Jednou z nich je domácí džem s čokoládou zvaný „Bílá nutella“. K vychutnání její lahodné chuti stačí čtyři výrobky a půl hodiny volného času. Zde je jednoduchý recept na lahodný jablečný džem s bílou čokoládou.

Jablečný džem s bílou čokoládou – ingredience

Seznam ingrediencí potřebných k výrobě sklenice lahodné bílé Nutelly obsahuje pouze čtyři jednoduché produkty. Hlavní ingrediencí jsou jablka. Na pultech obchodů již můžete zakoupit mladá jablka, která jsou ideální pro přípravu lahodného ovocného džemu. Nejlepší odrůdy pro tento džem jsou Antonovka, Shara Reneta nebo Papierka.

Kromě jablek budete k výrobě tohoto lahodného džemu potřebovat bílou čokoládu, vodu a cukr. Všechny ingredience jsou v obchodech k dostání po celý rok, takže si džem nemusíte připravovat předem. Nejlepší je připravit si ho, až budete chtít tuto ovocnou pochoutku sníst.

Toto je základní recept na džem z jablek a bílé čokolády. Můžete jej upravit a přidat další ingredience, které zvýrazní jeho chuť. Špetka skořice nebo perníkového koření, nasekané ořechy nebo vanilkový extrakt je jen několik tipů, jak obohatit domácí bílou Nutellu.

Jak připravit jablečný džem s bílou čokoládou?

Toto je jeden z nejjednodušších receptů na lahodný domácí džem. Malý seznam ingrediencí, jednoduchost a rychlá příprava jsou jen některé z výhod této jablečné pochoutky. Dokonce i ti, kteří doma marmeládu nevyrábějí, zvládnou tento lahodný džem připravit napoprvé.

Jak si tedy připravit lahodnou domácí bílou Nutellu?
Nejenže je její příprava snadná, ale je i rychlá. Budete potřebovat mixér a čistou, sterilizovanou sklenici nebo nádobu na uchovávání potravin.

Krok 1 – oloupejte a nakrájejte jablka.
Krok 2 – rozmixujte jablka s vodou
Krok 3 – připravte si jablečné pyré s cukrem
Krok 4 – smíchejte jablečný džem s bílou čokoládou.
Krok 5 – jablečný džem přelijte do sklenice.

Jak podávat džem z jablek a bílé čokolády?

Toto je nejjednodušší a nejrychlejší recept na úžasný domácí jablečný džem s bílou čokoládou. Vyplatí se ho použít, protože jeho využití je všestranné. Nutella, jejíž krémovou konzistenci zajišťuje bílá čokoláda, se bude skvěle hodit jako doplněk k mnoha sladkým pokrmům. Okoření palačinky, lívance i vafle. Výborná je na křupavých toastech a bagetách. Džem z jablek a bílé čokolády je tak lahodný, že se dá jíst přímo ze sklenice bez jakýchkoli přísad.

co potřebujeme
2 kg jablek
400 g bílé čokolády
1 šálek vody
1/2 šálku cukru

jak budeme postupovat
Oloupaná jablka bez jádřinců nakrájejte na kostičky. Vložte jablka do mixéru a přidejte vodu.
Rozmixujte do hladka. Jablečné pyré přelijte do hrnce a přidejte cukr.
Přiveďte k varu, snižte teplotu a vařte, dokud směs nezhoustne. Často míchejte.
Přidejte bílou čokoládu nalámanou na menší kousky. Vařte a míchejte, dokud se nerozpustí a nespojí s jablky. Pěnu přelijte do sklenice nebo nádoby určené ke skladování potravin.
Po vychladnutí ji vložte do chladničky a uchovávejte ji tam.

Podávejte jako přílohu k chlebu, palačinkám, lívancům nebo dezertům.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *