Domácí tenké palačinky: klasický recept na dokonalou snídani

 

Tenké a křehké palačinky jsou ideální pro chutnou snídani nebo dezert. Tento jednoduchý recept vám umožní připravit si doma dokonalé palačinky, které se rozplývají na jazyku. Vyzkoušejte ho a přesvědčte se sami!

Ingredience

  • Mléko – 500 ml
  • Slepičí vejce – 3 ks
  • Pšeničná mouka – 250 g
  • Cukr – 1-2 lžíce (více pro sladkost)
  • Sůl – špetka
  • Rostlinný olej – 2 lžíce do těsta a několik kapek na smažení

Způsob přípravy

Ve vhodné nádobě rozšlehejte vejce, sůl a cukr podle chuti a šlehejte do hladka. Tenkým proudem přiléváme mléko, aniž bychom přestali šlehat. Prosejeme mouku a velmi jemně ji vmícháme do naší směsi. Je třeba postupovat jemně, aby se nevytvořily hrudky. Do těsta přidáme několik lžic másla a znovu promícháme.

Mezitím si rozehřejte pánev a vymažte ji olejem. Na pánev nalijte část vzniklé směsi. Těsto tence rozetřete po celém prostoru. Smažte palačinky z každé strany 1-2 minuty na středním ohni.

Výživová hodnota: Lívance jsou vhodné pro přípravu pokrmů, které se používají v kuchyni:

  • Kalorická hodnota – 180 kcal na 100 g
  • Doba přípravy – asi 30 minut

Zkuste palačinky podávat s oblíbenou polevou: džemem, medem nebo zakysanou smetanou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *