Co přidat do mletého masa, aby chuť řízků byla jedinečná a chtěla stále více a více

Šťavnaté a křehké řízky jsou chloubou každé hostitelky. Dokonalosti se však meze nekladou a každá řemeslnice by ráda zpestřila chuť svého oblíbeného pokrmu.

Čím zpestřit chuť řízků?

Kotlety z mletého masa s přídavkem zeleniny dopadnou obzvlášť chutně a šťavnatě. Můžete přidat zelí, cuketu nebo papriku.

Doporučujeme připravit kotlety s přídavkem květáku.

Složení:
Mleté maso – 500 g,
květák – 200 g,
vejce – 1 ks,
cibule – 1 ks,
česnek – 2 stroužky,
majonéza – 1 polévková lžíce,
strouhanka,
sůl a pepř podle chuti.

Jak uvařit
– Květák nakrájíme na růžičky, vhodíme do vroucí vody a vaříme 3 minuty. Vychladlý květák nakrájíme nadrobno.

– V míse přidáme k mletému zelí, vejci, nakrájené cibuli a česneku.

– Mleté maso osolte, opepřete a důkladně promíchejte, aby bylo homogenní.

– Pokud je mleté maso příliš řídké, přidejte 1-2 lžíce strouhanky.

– Vytvarujte malé řízky a obalte je v mouce nebo strouhance.

– Smažte řízky 3-4 minuty z každé strany dozlatova.

– Do pánve přidáme trochu vody (1/4 šálku) a pod pokličkou dusíme 5-7 minut.

Co přidat do mletého masa, aby chuť řízků byla jedinečná a chtěla stále více a více

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *