Velmi chutnou čokoládovou bábovku si můžete připravit za minimum času. Tento recept vás nenechá lhostejnými.
Máte chuť na sladkou pochoutku, ale nemáte vůbec čas na její přípravu? Na upečení této čokoládové bábovky vám bude stačit pouhých 5 minut. Tento šíleně chutný dezert můžete jíst i během půstu, protože neobsahuje mléko a vejce.
Již dříve jsme vám prozradili, jak připravit čokoládovou bábovku bez mouky a cukru.
Ingredience (na dvě porce):
- mouka – 1,5 šálku
- voda – 1 šálek
- moučkový cukr – 1 šálek
- rostlinný olej – 5 lžic.
- kakao – 3 polévkové lžíce.
- jedlá soda – 1 čajová lžička
- vanilka – 1 čajová lžička
- jablečný ocet – 1 čajová lžička
- sůl – 1 špetka
Příprava:
- V míse smíchejte všechny suché přísady: mouku, cukr, kakao, jedlou sodu, vanilku a sůl.
- Do suchých ingrediencí přilijte vodu a olej, přidejte ocet a promíchejte dohladka.
- Hrnek, sklenici nebo jinou formu vymažte olejem a nalijte do ní těsto.
- Pošlete těsto na 5 minut do mikrovlnné trouby se zapnutým maximálním výkonem. Po 5 minutách ji vypněte a nechte ji ještě několik minut stát. Pokud střed ztuhl, můžete ho vyjmout, pokud ne, zapněte mikrovlnnou troubu na dalších 30 sekund.
- Při podávání můžete posypat moučkovým cukrem nebo pokapat rozpuštěnou hořkou čokoládou.
Mohlo by vás také zajímat: Novinky:
Nejchutnější ovesné sušenky s tajnou přísadou: takové v obchodě nenajdete.
Nulový úvěr na solární elektrárny: co se změnilo v podmínkách, které nabízejí banky (video)