Z této zdravé ingredience dělám zelené vafle. Jsou vynikající a dokonale křupavé

Jsou vynikající, křupavé a mají úžasnou barvu. Lahodné vafle ze zeleného čaje matcha jsou nápadem na chutnou a zdravou snídani, dezert nebo sladkou svačinu. Jejich příprava je velmi jednoduchá a nezabere tolik času, jak by se mohlo zdát. Zde je recept, který se nedávno postaral o senzaci v kulinářském světě. Podívejte se, jak připravit matcha zelené vafle.

Zelené matcha vafle – ingredience

Lahodné vafle, které mají krásnou barvu a lahodnou chuť, se připravují z několika produktů. Seznam ingrediencí je krátký a zahrnuje snadno dostupné produkty. Matcha je zodpovědná za úžasnou barvu vaflí . Jedná se o práškový zelený čaj, který je ceněný pro své zdraví prospěšné účinky. Lze jej zakoupit v čajovnách, velkých obchodech s potravinami a internetových obchodech s lahůdkami.

Co tedy ještě potřebujete, abyste si doma mohli připravit lahodné a barevné vafle? K přípravě budou zapotřebí produkty, jako jsou např:

  • pšeničná mouka
    – mléko – kravské nebo rostlinné mléko
    – zelený čaj matcha
    – máslo
    – vejce
    – sladidlo
    – prášek do pečiva
    -špetka soli
  • Jak připravit vafle ze zeleného čaje matcha?

    Lahodné a křupavé vafle ze zeleného čaje matcha si můžete snadno připravit doma. Recept je jednoduchý a jeho příprava nezabere mnoho času. Matcha vafle jsou hotové za 20 minut. Vaflovač se vám bude hodit, protože než začnete vafle smažit, je třeba je hodně zahřát.

    Jak si tedy připravit řadu chutných a zdravých vaflí obohacených matcha? Chcete-li si vychutnat dokonalou chuť zelených vaflí, postupujte podle níže uvedeného receptu.

    1. krok – smíchejte suché ingredience
    2. krok – rozšlehejte vejce s mlékem a máslem.
    3. krok – smíchejte mokré a suché přísady.
    4. krok – upečte zelené matcha vafle ve vaflovači.

    Jak matcha vafle podávat?

    Dokonale křupavé a sladké vafle se zeleným čajem jsou dobrým nápadem na zdravou snídani, která vám dodá energii a dobrou náladu na celý den. Lze je podávat také jako dezert nebo sladkou svačinku mezi jídly. Jsou dobrou alternativou k hotovým sladkostem z obchodu nebo buchtám z pekárny.

    Lahodné domácí matcha vafle se nejlépe podávají na sladko. Vhodné jsou polevy, jako je řecký jogurt , čerstvé sezónní ovoce nebo nasekané ořechy. Výborné jsou s džemy a arašídovým máslem. Vafle můžete pokapat medem nebo javorovým sirupem a podávat je jako dezert s domácí zmrzlinou nebo šlehačkou. V každé variantě chutnají matcha zelené vafle úžasně.

  • Co potřebujeme

    1 a 1/2 šálku pšeničné mouky
    1 a 1/2 šálku kravského nebo rostlinného mléka
    1/3 šálku rostlinného oleje
    2 vejce
    2 polévkové lžíce sladidla (xylitol, erytritol)
    1 polévková lžíce kvásku
    1 čajová lžička matcha
    špetka soli

    Jak budeme postupovat

    Smíchejte mouku se sladidlem, matchou, kypřidlem a solí. Vejce ušlehejte do nadýchané pěny. Přilijte mléko a máslo. Míchejte, dokud se ingredience nespojí. Postupně přidávejte suché přísady k mokrým a míchejte, dokud nebude těsto hladké. Předehřejte vaflovač a vymažte jej olejem. Lžící přidávejte porce těsta. Vafle pečte asi 3 minuty, dokud nejsou zlatohnědé a křupavé.

    Podávejte k snídani, dezertu nebo jako sladkou svačinu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *