Ovesné sušenky jsou poměrně snadným pečením, které se povede všem hostitelkám. Sušenky jsou křehké, měkké a vzdušné. Hlavní je zvolit správný recept.
Nabízíme vám uvařit sušenky s banánem. S touto složkou dopadnou ještě chutněji a lahodněji.
Dříve jsme vám řekli, jak uvařit sušenky na kefíru.
Složení: 1:
- 1 banán;
- 2 slepičí vejce;
- 2 šálky instantních ovesných vloček;
- 8 lžic rostlinného oleje;
- 8 lžic cukru;
- 1 lžička jedlé sody;
- 1 sáček vanilkového cukru;
- 1,5 hrnku mouky.
Příprava:
- Vezměte hlubokou mísu a rozmačkejte banán, přidejte vejce, cukr, promíchejte, přidejte vločky rozdrcené v mixéru (nebo můžete nedrtit), rostlinný olej a vanilkový cukr, přisypte mouku. Promícháme a necháme 10 minut ztuhnout.
- Těsto se lepí, proto je lepší ho nabírat lžící a dávat na plech vyložený pergamenem.
- Pečeme v předehřáté troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia 15-20 minut. Pokud sušenky vyklopíte lžičkou, stačí 10 minut pečení.