Nastrouhám ho a spojím s masem. Nic se nevyrovná mým kotletám.

Nemáte nápad na večeři?
Připravte kuřecí řízky podle tohoto receptu a vaše jídlo bude mít úspěch. Už první sousto vaše rodinné příslušníky potěší a budou si říkat nejen o další, ale i o to, abyste je vařili mnohem častěji. Pokrm bude vynikající, pokud přidáte jednu ingredienci. Vše se dozvíte z obsahu článku.

Kuřecí řízky jsou chutnější než kdy předtím

Dobrá večeře nemusí být složitá, aby zůstala chutná a potěšila členy rodiny. Důležité je, aby byla vydatná a aby se rodina příliš rychle nenudila. Všem těmto vlastnostem odpovídá recept na večeři uvedený dále v článku.

S jeho pomocí můžete připravit kuřecí řízky s jedním přídavkem. Okamžitě ho poznáte mezi ostatními ingrediencemi v seznamu. Příprava je jednoduchá a zabere jen minutu.

Tato složka je nezbytná

Kuřecí řízky budou chutnější, pokud je připravíte s nastrouhanou mrkví. Pak budou šťavnaté a maso získá jedinečnou a zcela jinou chuť. Kromě tohoto produktu budete potřebovat také níže uvedené produkty. Je jich několik, ale jsou levné a většinu z nich můžete mít ve své kuchyni.

Složení:

1 dvojité kuřecí filé
2 kořeny petržele
3 mrkve
1 cibule
2 vejce
2 lžíce majonézy
2 lžíce kečupu
100 g sýra
několik cherry rajčátek
strouhanka
pepř
sůl

Nastrouhám ho a spojím s masem. Nic se nevyrovná mým kotletám.

Kuřecí řízky – recept

Maso omyjeme a zbavíme blan. Nakrájíme na plátky, prohněteme a osolíme a opepříme. Vejce rozbijeme do mísy a rozšleháme je. Maso obalíme ve vejci a strouhance. Na pánvi rozehřejeme olej a maso z obou stran osmažíme dozlatova.

Oloupejte cibuli, mrkev a petržel. Cibuli nakrájejte na jemné kostičky, mrkev a petržel nastrouhejte nahrubo. Na pánvi osmahněte cibuli a po chvíli přidejte nastrouhanou zeleninu. Osolíme a chvíli smažíme.

Do mísy dáme majonézu, kečup a vychladlou zeleninu. Přísady smícháme dohromady. Rozetřeme je na řízky, posypeme strouhaným sýrem a poklademe nakrájenými rajčaty. Položte je na plech a pečte v předehřáté troubě při 180 stupních po dobu 5 minut.
K večeři podávejte s oblíbenou přílohou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *