Chutné vaření: nové slovo v klasickém receptu – pizza s lilkem

 

Pizza rychle a sebevědomě vstoupila do našeho gastronomického života, všichni ji milují a zažívá nový zrod: Ukrajinští kuchaři a hospodyňky vnášejí do klasického receptu svou fantazii.

Pizza rychle a sebevědomě vstoupila do našeho gastronomického života, všichni ji milují a zažívá nový zrod: Ukrajinští kuchaři a hospodyňky vnášejí do klasického receptu svou fantazii.

Pizza s lilkem

Ingredience

Mouka – 350 gramů, sůl – špetka, jedlá soda – 1 lžička, citronová šťáva – 2 lžičky, voda – 200 mililitrů, olej – 4 lžíce, bazalka – 20 gramů, rajčata – 2 kusy, lilek – 1 kus, tvrdý sýr – 50 gramů, cibule – 1 kus, oregano – podle chuti.

Příprava

  • Smíchejte prosátou mouku, sůl a jedlou sodu, které jste předtím uhasili citronovou šťávou.
  • Postupně přilévejte studenou vodu a rukama promíchejte.
  • Na stůl nasypte mouku a uhněťte těsto.
  • Vyválíme na tenké pláty, položíme na pergamenem vyložený plech a potřeme olejem.
  • Rajčata oloupejte a nakrájejte mixérem.
  • Rajčatový protlak rozetřete na těsto a posypte lístky bazalky.
  • Polovinu lilku nakrájejte na plátky, druhou polovinu na malé kostičky.
  • Cibuli nakrájejte na kolečka.
  • Zeleninu položte na pizzu.
  • Poté vše potřete rostlinným olejem a podle chuti osolte. Navrch posypte strouhaným sýrem.

Chléb ochuťte sušenými bylinkami a pošlete ho na 20 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *