Pizza rychle a sebevědomě vstoupila do našeho gastronomického života, všichni ji milují a zažívá nový zrod: Ukrajinští kuchaři a hospodyňky vnášejí do klasického receptu svou fantazii.
Pizza rychle a sebevědomě vstoupila do našeho gastronomického života, všichni ji milují a zažívá nový zrod: Ukrajinští kuchaři a hospodyňky vnášejí do klasického receptu svou fantazii.
Pizza s lilkem
Ingredience
Mouka – 350 gramů, sůl – špetka, jedlá soda – 1 lžička, citronová šťáva – 2 lžičky, voda – 200 mililitrů, olej – 4 lžíce, bazalka – 20 gramů, rajčata – 2 kusy, lilek – 1 kus, tvrdý sýr – 50 gramů, cibule – 1 kus, oregano – podle chuti.
Příprava
- Smíchejte prosátou mouku, sůl a jedlou sodu, které jste předtím uhasili citronovou šťávou.
- Postupně přilévejte studenou vodu a rukama promíchejte.
- Na stůl nasypte mouku a uhněťte těsto.
- Vyválíme na tenké pláty, položíme na pergamenem vyložený plech a potřeme olejem.
- Rajčata oloupejte a nakrájejte mixérem.
- Rajčatový protlak rozetřete na těsto a posypte lístky bazalky.
- Polovinu lilku nakrájejte na plátky, druhou polovinu na malé kostičky.
- Cibuli nakrájejte na kolečka.
- Zeleninu položte na pizzu.
- Poté vše potřete rostlinným olejem a podle chuti osolte. Navrch posypte strouhaným sýrem.
Chléb ochuťte sušenými bylinkami a pošlete ho na 20 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů.
Mohlo by vás zajímat: