Vzdejte se bílého cukru a nahraďte ho touto složkou. Je těžké uvěřit, kolik ho můžete získat.

jíme příliš mnoho cukru!

Nachází se téměř ve všech potravinách. Nyní se však vyplatí nahradit bílý cukr něčím zdravějším a velmi chutným. Poradíme vám, jak nahradit cukr ve vašem jídelníčku tak, aby byl pro vás zdravější.

Příliš mnoho cukru v naší stravě

Cukr škodí vašemu zdraví. Všichni to víme, ale zároveň je pro nás těžké vzdát se sladkostí. Cukr se nachází ve sladkostech, ale také v jogurtech, omáčkách, kečupech a snídaňových cereáliích. Hotová jídla jsou ho plná a šumivé nápoje jsou skutečnou kalorickou bombou plnou cukru.

Proto odborníci na výživu a dietologové bijí na poplach. Abychom zůstali zdraví, musíme omezit příjem cukru. Nadbytek cukru vede k ateroskleróze, srdečnímu infarktu a mrtvici. Čím lze cukr nahradit? Je pro nás tak těžké vzdát se té lákavé chuti? Existuje chutná a zdravá alternativa.

Vyplatí se nahradit cukr datlemi.

Tyto chutné a zdravé plody se pěstují na Blízkém východě, v severní Africe a na jihozápadě USA. Ovoce s jedinečnou chutí může v našem jídelníčku úspěšně nahradit sladkosti a cukr. Datle mají jemnou strukturu, která se v ústech rozplývá.

Tyto lahodné plody jsou bohaté na vitaminy a minerály. Mají vysoký obsah draslíku, vlákniny a hořčíku, mědi a manganu. Obsahují velké množství vitaminů skupiny B a antioxidantů. Datle obsahují hodně jednoduchých cukrů, takže nám rychle dodají energii. Přítomnost antioxidantů v těchto plodech snižuje riziko vzniku rakoviny, srdečních onemocnění a cukrovky.

Jíst datle pro zdraví a chuť

Vzdejte se bílého cukru a nahraďte ho touto složkou. Je těžké uvěřit, kolik ho můžete získat.

Vzdejte se bílého cukru a nahraďte ho touto ingrediencí. Je těžké uvěřit, kolik ho můžete získat

Konzumace datlí bude mít pozitivní vliv na náš trávicí systém a funkci mozku. Díky nim se zlepší naše paměť, koncentrace a schopnost učení. Stojí za to vědět, že tyto lahodné plody jsou bohaté na jednoduché cukry, které nevyžadují trávení. Okamžitě se vstřebávají do těla a působí na svaly a kosti.

Datle můžeme jíst v různých podobách. Nejoblíbenější jsou sušené. Můžete také použít čerstvé datle nebo z nich připravit lahodnou sladkou pastu. Každý si najde charakter, který mu nejvíce vyhovuje.

Datle jsou také dobré pro pleť, vlasy a nehty. Vaše pleť bude zářit, zachová si mladistvý vzhled a vlasy vám nebudou vypadávat. Použijte tento ovocný a datlový sirup místo bílého cukru. Vyplatí se vybírat syrové ovoce, protože sušené ovoce je velmi kalorické.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *