Nepečený dort Fanta – hotový během chvilky a velmi chutný v letním stylu.

Léto je čas na dorty! Pokud se však chcete vyhnout používání trouby při vysokých teplotách, nemusíte přijít o možnost pochutnat si na lahodných dezertech.

Kdo si z dětství pamatuje legendární Fantovy dorty? Šťavnatý piškot kombinovaný se smetanovou zakysanou smetanou a mandarinkovým krémem, zdobený směsí skořice a cukru – opravdové potěšení, poskytující nefalšovaný pocit štěstí na každé dětské narozeninové oslavě. Nezní to lákavě?

Ale komu by se chtělo stát hodiny v kuchyni u rozpálené trouby při průměrných letních teplotách? Právě proto přichází na řadu tento recept na nepečený Fantův dort! Tuto osvěžující klasiku můžete přivolat na stůl v rekordní rychlosti – aniž byste se u plotny zapotili.

Složení
200 g dámských prstů
100 ml pomerančové limonády
600 g zakysané smetany
600 g šlehačky
100 g cukru
2 balíčky vanilkového cukru
3 balíčky ztužovače smetany
525 g mandarinek (z konzervy), slijte tekutinu
3 lžíce směsi skořice a cukru

jak budeme postupovat

Krok 1
Na dno hlubokého plechu (o rozměrech přibližně 43 x 29 x 10 cm) položte těsně vedle sebe dámské prsty. Rovnoměrně je posypte oranžovou jedlou sodou.

Krok 2
Ve velké míse smíchejte zakysanou smetanu, smetanu ke šlehání, cukr a vanilkový cukr do krémové konzistence. Přidejte smetanu a vše vyšlehejte do tuhých špiček.

Krok 3
Do šlehačky přidejte okapané mandarinky. Krém rovnoměrně rozetřete na ladyfingers.

Krok 4
Fantový dort dejte na dvě až tři hodiny vychladit do chladničky. Před podáváním posypeme skořicovým cukrem.

přátelé, přejeme vám příjemný čajový dýchánek!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *